Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Självmål – och segerskytt för Malmö Redhawks

Malmö Redhawks Nils Andersson hade en omtumlande eftermiddag. Ett självmål och ett mål framåt – som dessutom blev segermålet. – Det var en skön känsla när pucken gick in. Nu är vi med igen.

Redhawksjubel efter Nils Anderssons 2–1-mål mot Frölunda.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det sa Nils Andersson efter 3–1 mot Frölunda, ett resultat som innebar att Malmö Redhawks utjämnade till 2–2 i matcher.
En rysare varje gång. Så har det varit hittills i kvartsfinalserien.
Hemmalaget var i stort sett tvunget att vinna och tryckte gasen i botten direkt.
I powerplay hittade Frederik Storms backhandsskott krysset efter blott 37 sekunder.
Efter 6.22 hade Nils Andersson dundrat in 2–0 – också det i numerärt överläge.
– Det var högt pucktempo, pucken gick som på ett streck, från Rhett [Rakhshani] över till mig. Sedan gjorde Fredrik Händemark sitt jobb framför mål och jag kunde bomba in pucken, sa Nils Andersson.
– Vårt powerplay har varit relativt bra, men när det är slutspel räcker det inte att vara nästan där. Då måste powerplay avgöra några av matcherna, det här var på tiden, fortsatte den 26-årige backen.
Frölunda såg chockat ut efter Redhawks knockoutstart, men repade snabbt mod.
Nils Andersson betonade hur viktigt det var för Malmö Redhawks att inte hamna i passivitetsfällan.
– Smart men ändå med stort självförtroende, det var nyckeln för att kunna hålla undan. Vi är tydligen bra på att ta ledningen mot Frölunda, sa Nils Andersson.
Mod, kyla och aggressivitet, tyckte Nils Andersson sammanfattade Redhawks insats. På näthinnan fanns förstås härdsmältan i förra hemmamötet med Frölunda, då Redhawks tappade 4–2 till 4–5.
En vändning såg ut att vara på väg igen.
Frölunda reducerade i slutet av den andra perioden. Victor Olofsson fick målet, men pucken gick in via Nils Anderssons skridsko.
– Om man gör ett dåligt misstag, då kan man vara förbannad. Men när pucken spelar biljard med en själv, då rinner det av mig. Men klart det är surt att släppa in ett mål, sa Nils Andersson.
Frölunda flyttade fram positionerna och gick stenhårt för en kvittering men Redhawks kunde framgångsrikt styra undan göteborgarna.
Ett måls marginal är emellertid inte mycket och självklart steg spänningen mot slutet. Publiken [9515 sålda biljetter] höll säkert både andan och tummarna.
Majoriteten av åskådarna kunde vädra struparna när Kim Rosdahl satte 3–1 i tom kasse med 24 sekunder kvar.
– Vi bevisade vi kunde stänga igen en match, sa Nils Andersson.
På tisdag i Göteborg får Malmö Redhawks en ny chans att stänga en kvartsfinal.
Gå till toppen