Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjejerna i 9C: ”Vi blir kallade hora, blondinjävel, feministfitta”

Tjejerna i klass 9C på Lerbäcksskolan har fått nog. Igen och igen och igen. Nu är de förbannade på riktigt. För hur mycket lärare och rektor än säger att de står på deras sida – så händer inget. ”Vi blir kallade hora, blondinjävel, feministfitta”.

Tjejerna i årskurs 9C är trött på att nedvärderas och få sexistiska ord efter sig. På bilden Majken Skärvad, Stina Jakobsson, Liv Mandahl, Agnes Castensson, Laura Glave, Saga Engdahl, Vega Ljungdell, Tova Mårtensson, Irma Rodhe, Alva Wittenmark, Lisa Olsson, Tyra Axnér, Théa Birot Martinsson, Hedvig von Reviczky och Nora Scholander.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det började inte med #metoo. Det började i sjuan. Tjejerna blev kallade både det ena och det andra. De fick höra att killar på skolan satt betyg på deras kroppar. Det var normalt. Ingen sa ifrån. Och ingen lärare hörde eller reagerade, inte i klassrum, inte i korridorer.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen