Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ny seger för Malmö – Beutler matchvinnare

Målvaktsveteranen Dan Beutler fortsätter att leda sitt HK Malmö mot segrar i slutspelet. – Det ska mycket till för att skjuta bort oss båda två, sa han efter andra kvartsfinalsegern.

Dan Beutler blev på nytt en matchvinnare för HK Malmö i kvartsfinalen mot Sävehof.Bild: MICHAEL ERICHSEN
HANDBOLL
SM-kvartsfinal 2:5
Sävehof 27 (10)
HK Malmö 31 (11)
efter förlängning
När hemmamålvakten Per Sandström såg ut att spela hem matchen till Sävehof klev Dan Beutler in i handlingen och blev kvällens oväntade matchvinnare.
Han satt på bänken nästan hela matchen innan han fick förtroendet i slutminuterna utan att lägga vantarna på någon boll.
Däremot fick Dan Beutler se Jim Andersson räddade matchen till en förlängning när sex sekunder återstod av ordinarie tid. Då hade hela Partille arena på börjat ett firande att Sävehof tagit hem den andra kvartsfinalen.
William Bogojevic satte 23–22 när klockan stod på 29.44 i andra halvlek. I det läget stormade Jim Andersson mot mål och fick kvällen sista läge som han förvaltade ypperligt. Ett mål som tog matchen till förlängning.
– Ett sådant mål ger enormt med energi. När förlängningen startade fanns ingen nervositet och vi inledde direkt med ett mycket mer disciplinerat spel, tyckte Jim Andersson.
I förlängningen stängde Dan Beutler också igen i målet omgående. Han gjorde sju raka räddningen och framåt kunde Malmö göra fem raka mål.
Själv var han nöjd, men köpte inte sin egen hjälteroll.
– Det var någon flyträddning i början och samtidigt satte vi en oerhörd press på Sävehof i anfallen, sa Dan Beutler.
– Det är klart att det blir lite oväntat för dem när jag kommer in med min oortodoxa målvaktsstil jämfört med Kristians [Sæverås, målvaktskollegan som inledde i Partille på måndagen].
Malmö dominerade totalt i förlängningen och kunde lämna med en ny seger med fyra måls marginal.
Tränaren Stian Tönnesen såg mycket slarv och oskärpa som straffade sig. Vid ett par tillfällen hade Malmö möjligheten att stänga matchen men misslyckades med det.
– Vi gav de hela tiden en sista chans att hänga med och då blir det som idag. Sedan var det skönt att visa vår styrka både fysiskt och mentalt när vi tryckte på och avgjorde i slutet.
Jim Andersson gav sig själv en kväll att fira segern innan det blir dags att ställa om fokuset igen.
– På onsdag är det ny match och vi ska ha med oss att Sävehof vände ett 0–2-läge i kvartsfinalen förra året. För oss krävs det ett nytt jäkla jobb på onsdag.
Gå till toppen