Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatan går in i bettingbolag med skånska rötter

Zlatan Ibrahimovic blir ny ambassadör för och samtidigt delägare i Bethard. Bolaget har sitt säte på Malta men har sydsvenska rötter.

Erik Skarp är vd för och medgrundare till bettingbolaget Bethard.
Zlatan Ibrahimovic går in bettingbolaget Bethard. Som "ambassadör" blir han frontfiguren som kommer att användas i reklamkampanjer för bolaget framöver. Samtidigt blir han delägare.
– På sikt tittar vi på att utveckla nya spelprodukter och det ska Zlatan vara involverad i. Han är en fantastisk kravställare och ska bli en aktiv delägare, säger Bethards vd och medgrundare Erik Skarp när han nu för 8till5 bekräftar affären.
De senaste veckorna har olika medier, framförallt i England och Sverige, spekulerat i affären mellan Bethard och Zlatan - och när den skulle presenteras. Avtalet påstås ge Zlatan mellan 80 och 100 miljoner kronor, dels i reda pengar och dels i form av aktier i bolaget.
Erik Skarp vill inte kommentera affärsuppgörelsen mellan Zlatan och Bethard närmare, men bekräftar att det handlar om en del med kontant betalning tillsammans med ett "substantiellt" delägarskap.
– Med Zlatan kommer närmast obegränsat med möjligheter. Det här visar att vi är allvarliga i vår ambition att ta en position på den europeiska spelmarknaden, säger han.
Bethard Group har sitt säte och huvudkontor med omkring 100 anställda på Malta. Bolaget är i nuläget licensierat i Malta och Storbritannien, men siktar med Zlatans inträde på expansion. I dagsläget är man primärt fokuserade på den svenska marknaden, men England, Danmark och Italien står näst på tur - det sistnämnda inte minst med tanke på Zlatans status i landet.
Erik Skarp grundade Bethard tillsammans med kompanjonen Johan Svensson 2012. De har båda bakgrund som professionella pokerspelare. Bolaget ägs i dagsläget av de båda grundarna, tillsammans med personalen och "ett 20-30-tal" externa delägare.
Erik Skarp kommer ursprungligen från Dalby, medan Johan Svensson är från Karlskrona. Enligt bolagets pressmeddelande lyfter Zlatan själv fram den skånska kopplingen:
– Jag har naturligtvis uppvaktats av många bettingföretag under min karriär men fram till nu inte blivit presenterad för något som triggat mig. Med Bethard var det något som var annorlunda. Det är ett företag med svenska rötter, grundarna är från min hemstad och ledningen är riktiga utmanare som verkligen vill göra saker annorlunda, säger Zlatan i sin skriftliga kommentar.
Erik Skarp säger att processen efter det att Bethards förfrågan om ett samarbete skickats till Zlatans agent gått snabbt, och att man även träffade fotbollsstjärnan personligen i Manchester vid ett par tillfällen.
– Zlatan kan ju i princip välja att arbeta med vem han vill, för oss ar det starkt att han väljer just oss. Min uppfattning är att han är noggrann, engagerad och professionell i sina affärsuppgörelser.
Gå till toppen