Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En gyllene utsikt från nya Citadellstaden

Nu är det 120 ton tunga gyllene taket på plats. Kontorshuset Aura i Citadellstaden ska vara klart för inflyttning om ett år.

Den danska arkitekten Dorte Mandrup har ritat Aura med sig guldskrimrande tak.Bild: Foto: Skanska Öresund
Den översta våningen i Aura har dubbel takhöjd och stora glaspartier öppnar utsikten mot Malmö C och Ribersborg. Takets guldskimmer återkommer kring de stora fönsterpartierna på husets fasad.
Taket har byggts i sektioner på marken för att sedan lyftas på plats med kranar. Ett arbete som var extra komplicerat då man behövde använda två kranar för att klara lyftet av respektive sektion som vägde 30 ton var.
Citadellstaden håller på att växa fram längs kanalen mitt emot Malmöhus slott. Här blir det en blandning av bostäder och kontor, gång- och cykelstråk längs kanalens norra sida.
Läs också Citadellstaden ska innehålla både jobb och bostäder
Citadellsvägen försvinner som stadsgata när området, som tidigare innehöll småindustrier, byggs om. Istället blir det Neptunigatan den nya gatan med plats för bussar och bilar som binder ihop Ribersborgsområdet med Centralen.
Gå till toppen