Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jonas Gunnarsson fixade Redhawks bortaseger

Med en bortaseger i Göteborg tog Redhawks ledningen i matchserien och skickade över all press på Frölunda inför mötet i Arenan på skärtorsdagen.
– Med Malmöpublikens hjälp har vi kommit ut starkt på hemmaplan tidigare. Jag ser framemot att göra det igen, sa Malmömålvakten Jonas Gunnarsson.

Frölundas Jan Mursak åker in i målvakt Jonas Gunnarsson.Bild: MICHAEL ERICHSEN
I målvakten Oscar Alsenfelts frånvaro har reserven Jonas Gunnarsson fått förtroendet i Malmömålet och ordnat fram två raka segrar
På tisdagen kunde han genom att mota bort 33 puckar och hålla nollan och därmed se till så att Redhawks vann med 4–0.
– Det gick bra, men jag tycker framför allt att vi höll Frölunda på utsidan. Det blev sällan de riktigt farliga lägena, sa Malmös matchvinnare och ville inte riktigt själv axla hjälterollen efter segern.
Frölunda tog kommandot omgående i matchen och vaskade tidigt fram en rad chanser, men utan utdelning.
Istället kom två Redhawksmål i slutet av perioden lite slumpartat.
I ett powerplay, med 1.17 kvar av första perioden, snappade Daniel Zaar upp ett slarvigt Frölundauppspel och skickade iväg ett skott mot Frölundamålet. Målvakten tvingades styra ut returen mitt i slottet där Lukas Haudum kunde sätta 1–0 i öppen bur.
Bara 53 sekunder senare vann Kim Rosdahl en duell med två Frölundabackar. Den lösa pucken nådde sedan Frederik Storm som tråcklade in 2–0 som Malmö hade med sig till andra perioden där Frölunda fortsatte sin måljakt utan resultat.
– Vi höll ihop det bra och lät dem inte komma innanför oss. De fick ha mycket puck men det var på utsidan. Det var fem man som rörde sig som en enhet framför mig och gjorde väldigt få misstag.
Skotten ven kring runt Jonas Gunnarsson ordentligt i den andra perioden där Frölunda pressen också hjälptes av att Redhawks drog på sig tre utvisningar. Jonas Gunnarssons svettigaste räddning kom i numerärt underläge när han styrde bort ett närskott med axeln.
– Nu i efterhand minns jag inte så mycket av situationerna. Jag får kolla igenom videon i morgon och se vad som var bra och mindre bra, konstaterade han.
Anstormningen mot Malmömålet fortsatte i den tredje perioden.
Med två måls ledning svalnade Malmös intresse att anfalla i sista perioden. Det dröjde 14 minuter innan Malmö hade sitt första avslut på mål. Men både ett tredje och ett fjärde mål skulle komma när Frölunda tog ut målvakten med mindre än två minuter kvar. Målen sattes av Axel Wemmenborn och Erik Forssell.
– Jag tyckte att det var likt de tidigare matcherna och att det var en tajt och tuff match. Små marginaler som avgjorde, konstaterade Jonas Gunnarsson som hyllades av sin tränare.
– Han agerade klockrent och gav försvaret lugn och ro. Exakt det här är vad ett lag behöver i en sådan här situation. När Oscar, som spelat så bra inte kan vara med vill man se att nästa spelare kliver fram och verkligen tar chansen. Det här är heller inte första matchen som han gör det kanonbra.
Att gå från uttalad reserv till att starta kvartsfinalmatcherna känner Jonas Gunnarsson heller ingen större press i
– Jag har hela tiden tränat och förberett mig ifall något skulle hända. Sedan kom lite slumpartade grejer som gjorde att jag fick hoppa in och då gäller det att vara beredd. Hockeymatcher har jag spelat förr även om det inte varit i slutspel. Det är trots allt samma sport så jag försöker ladda och förbereda mig precis som tidigare.
Gå till toppen