Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pontus Jansson: "En chans för alla"

VM-drömmen lever även efter mötet med Rumänien. Men matchen i Craiova är en ypperlig möjlighet att visa upp sig i landslagsmiljön.
– Det är en chans för alla, nu inför VM, att visa upp sig från sina bästa sidor, säger Pontus Jansson.

Pontus Jansson när landslaget tränar inför herrlandslagets träningsmatch mot Rumänien i Craiova.Bild: Jonas Ekstromer/TT
Samlingen har mest handlat om att nöta grunder i spelet, men förbundskapten Janne Andersson har även tryckt på att han vill se spelarna göra bra prestationer i matcherna.
Av den anledningen bestämde han sig för att låta elva spela så mycket som möjligt i 1–2-matchen mot Chile och samma tankesätt gäller för kvällens – avspark klockan 20.30 – möte med Rumänien. I Craiova får de som satt på bänken i lördags chansen från start på Ion Oblemenco-stadion.
En av dessa är mittbacken Pontus Jansson, som dessutom vikarierar som lagkapten.
– Vi har varit några spelare som kanske inte har fått så mycket speltid men vi har varit positiva, legat på bra under träningarna och stöttat de elva som har varit planen, och det är en del av de positiva resultat som vi har fått med Janne, säger han.
– Det här är en chans för spelarna att visa upp sig, men jag tror att det viktigaste är kollektivet. Vi behöver inte visa upp oss individuellt, utan det är fokus på kollektivet och en bra laginsats. Då tror jag att det kommer gå bra individuellt också.
Janne Andersson:
– Det är många spelare som det ska bli jäkligt kul att se. Det är ganska många i nya positioner och det ska bli roligt för mig att se. Det väntar en tuff match mot ett atletiskt, fysiskt starkt Rumänien, säger han.
– Varje match man spelar vill man vinna, men konsekvensen av resultatet är inte lika stor som i en tävlingsmatch där poäng står på spel. Men för de här spelarna är det en jätteviktig match att visa upp sig i. Det är den chans som finns.
Fakta

Rumänien-Sverige

Sveriges startelva: Karl-Johan Johnsson – Johan Larsson, Pontus Jansson, Filip Helander, Niklas Hult – Jimmy Durmaz, Oscar Hiljemark, Alexander Fransson, Ken Sema – John Guidetti, Isaac Kiese Thelin.

Avbytare: Kristoffer Nordfeldt (mv), Jacob Rinne (mv), Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Emil Forsberg, Ola Toivonen, Marcus Berg.

Gå till toppen