Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Anna Benker ny kanalchef för SR Malmö

Hon kommer senast från en tjänst som chefredaktör för Folkbladet i Umeå. Nu står det klart att Anna Benker flyttar söderut och tar över som kanalchef för SR Malmö.

Bild: Eva Gerhardsson/VK Media
Anna Benker kommer senast från jobbet som chefredaktör för Folkbladet i Umeå, en tjänst hon hade från 2014 och lämnade före jul. När Sydsvenskan når henne är hon i Gävle där hon ska fira påsk.
– Sedan åker jag ner och träffar alla nya kollegor i nästa vecka.
Anna Benker har tidigare jobbat på Expressen, SVT och ett flertal lokaltidningar. Dessutom har hon varit nyhetschef på Norran i Skellefteå och Eskilstuna Kuriren/Strengnäs Tidning.
Malmö blir dock en ny plats för Anna Benker.
– Det är otroligt spännande region. Jag har bott på ganska många olika håll i landet, från Skellefteå i norr ner till Gottskär i söder. Men riktigt så långt ner som Malmö har jag inte tagit mig, säger hon.
Magnus Quick är chef för område Syd där SR Malmö ingår.
– I Anna Benker får vi en stark publicist och en person som är van att leda stora redaktioner och som har erfarenhet av att leda i förändringstider, säger han i ett pressmeddelande.
Anna Benker börjar sitt nya jobb efter sommaren, och ser fram emot flytten till Malmö.
– Utmaningarna med förändringarna i mediebranschen och digitaliseringen finns även för public service, och eftersom jag har en ganska lång tid i landsortspressen har man också då följt public service genom åren, säger hon.
Gå till toppen