Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi semifinalklart efter tre raka

Lugi vann klart mot Redbergslid och om tre veckor väntar med all säkerhet semifinalderbyn mot HK Malmö.

HANDBOLL. SM-kvartsfinal 3:5: Lugi-Redbergslid 23-19 (12-9)
Lugi var konfunderat inledningsvis. Redbergslids utgrupperade försvar hade man svårt att hitta attack mot. Halvvägs in i halvleken ledde Redbergslid med 6-2 och det dröjde ända till den 18:e matchminuten innan Alfred Jönsson gjorde Lugis andra spelmål.
Lucas Pellas gjorde Lugis första spelmål och det var även han som fick till 9-9 när Lugi var ifatt efter 25 minuter. Lugi avslutade med fem raka mål, Alfred Jönsson hade fått snurr på anfallsspelet och under de sista sex minuterna lyckades inte Redbergslid överlista Josip Cavar som jobbade sig in i matchen lika starkt som i Lisebergshallen i förra veckan.
Lugi gick till halvtidsledning med 12-9 och hade grepp om semifinalplatsen.
Men Redbergslid stretade emot och Lugi missade för mycket i bra lägen för att få riktigt avstånd i målprotokollet.
När det som bäst behövdes med tio minuter kvar så tände bäste hemmaspelaren Josip Cavar nästan två tusen åskådare i Arenan i Lund med att ta en straff och Lugi fick slutligen sitt fyramålsöverläge när Hampus Henningsson gjorde sitt första mål för kvällen, 18-14.
Lundapubliken klappade hem 23-19.
Alfred Jönsson bäste hemmaskytt med nio mål, varav fem på straff. Han hade än en gång övertag på Redbergslids målvakt Tobias Thulin.
Kristianstad väljer först semifinalmotstånd som etta i grundserien. Och spekulationerna går åt Ystad- eller Alingsåshållet. I så fall är det bäddat för några riktiga handbollsfester i Lund och Malmö.
Gå till toppen