Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ny seger tog HK Malmö till historisk semifinal

När publikfavoriten Fredrik Petersen satte 24-21 och mindre än en och en halv minut återstod bröt segervrålet ut bland spelarna och publiken i Baltiska hallen.
– Vi har tagit oss över en tröskel i HK Malmös historia. Jag tror att det är något som suttit i mångas huvud, sa han efter klubbens historiska avancemang till en SM-semifinal.

HK Malmös Fredrik Petersen mot Sävehofs Viktor Rhodin och Oskar Sunnefeldt.Bild: Christian Örnberg
HANDBOLL. SM-kvartsfinal 3:5: HK Malmö-Sävehof 25-23 (11-12)
2188 hade tagit sig till Baltiskan för att stötta HK Malmö i den tredje kvartsfinalen mot ett Sävehof som stred för sin slutspelsöverlevnad.
Precis som i de två tidigare kvartsfinalerna var det bara glimtvis som hemmalaget bjöd på ett imponerade anfallsspel. Ofta var det lite trögt och förutsägbart. En viss anspänning avslöjades.
Läs också 4 klubbar med 7 SM-guld – Skånelagens slutspelsfacit år för år
– De här tre segrarna visar på en jäkla moral i laget, särskilt när det är tre av våra mindre bra matcher på väldigt länge. Egentligen är det bara Dan [Beutler] som gjort en riktigt bra prestation i de kvartsfinalerna. Han har varit på yttersta världsnivå medan vi andra har varit rätt mediokra, tyckte en glad Fredrik Petersen som ändå passade på att vara aningen självkritiskt efter segern som skickade HK Malmö till klubbens första SM-semifinal.
På nytt var det Dan Beutler som gav HK Malmö möjligheten att vinna matchen när han gjorde en stark första halvlek som laget ändå inte lyckades vinna, 11–12.
Sävehof var i ledning även en bra bit in i den andra halvleken. I mitten på andra halvleken var Malmö dock ikapp och sedan laget gått förbi målmässigt släpptes inte greppet. Linus Persson tog ansvar med sitt skytte och pricksköt in fyra mål och när Sävehof desperat jagade i kapp på slutet med tomt mål kunde sexmålsskytten Fredrik Petersen iskallt sätta 24-21.
– Det var skönt och ger alltid en skön känsla att sätta ett sådant mål, sa han men lyfte hellre fram att man lyckades avgöra i tre raka matcher än sättet man vann på.
– Vi tog oss vidare helt odiskutabelt med tre raka segrar utan att prestera på topp. Framöver blir motståndet tuffare och då måste även vi höja oss.
HK Malmö spelar sin kommande semifinal först om tre veckor. Vilket motståndet blir är fortfarande inte avgjort och det blir det lag som Kristianstad väljer bort.
– Vi får ta det laget som blir över så vi behöver inte fundera, menade Malmötränaren Stian Tönnesen inför fortsättningen i slutspelet.
– Jag tycker att det delvis känns som en lättnad att vi är vidare till en semifinal. Jag tror att vi kan släppa loss på ett annat sätt framöver. Det finns ingen som förväntar sig att vi ska gå till en final. Att vi nu är i en semifinal tycker jag känns kul både för klubben och killarna.
Fakta

HK Malmö i Handbollsligan

2017/2018: 2:a

2016/2017: 4:a

2015/2016: 5:a

2014/2015: 8:a

2013/2014: 6:a

2012/2013: 11:a

2011/2012: 7:a

2010/2011: 8:a

2009/2010: 8:a

2007/2008: 13:e

Gå till toppen