Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

61 olyckor när snöovädret drog in över Skåne

Bilar i diket, lastbilshaverier och timslånga köer där bilisterna blev alltmer desperata. Snöovädret som drog in över Skåne under skärtorsdagen ställde till det rejält i trafiken.

61 trafikolyckor inträffade i Skåne under skärtorsdagen. Arkivbild.Bild: Patrick Persson
Redan under förmiddagen började trafiken stocka sig på E65 mot Ystad. Vid lunchtid var det mer eller mindre stopp i trafiken när en lastbil fick motorhaveri och köerna ringlade sig flera kilometer långa mellan Ystad och Skurup.
Flera läsare hörde av sig till HD och Sydsvenskan och berättade att de hade suttit fast på motorvägen i timmar.
”Varför kommer det ingen hjälp till oss på E65? Människor börjar må dåligt...” skrev en dansk bilist till tidningen.
”Kommer Sverige inte ut med mat och vatten till de hungrande människorna? Vi är verkligen törstiga...” skrev en annan.
”Ska man behöva ringa ambulansen för att få lite vatten?” skrev en tredje.
Lena Pripp och Ingvar Larsson fastnade i bilköerna på E65 i totalt över åtta timmar.Bild: Privat
Malmöborna Lena Pripp och Ingvar Larsson satt i perioder fast i köer på E65:an i över åtta timmar.
– Jag retar mig på den dåliga informationen. Väder är väder och det här är ett i-landsproblem, men man har inte varit så bra på att informera allmänheten om vad som händer, säger Lena Pripp.
Först vid 18-tiden började trafiken rulla på E65.
Sammanlagt skedde 61 olyckor i hela Skåne mellan klockan 08 och 22. De allra flesta, 45 stycken, inträffade i södra Skåne och på Österlen. Den allvarligaste olyckan var en frontalkrock mellan två bilar på väg 108 vid Haglösa norr om Trelleborg vid 14.30-tiden. Tre personer fick föras till sjukhus. En man i 75-årsåldern fick lindriga skador, för de övriga två personerna var skadeläget fortfarande okänt sent på skärtorsdagskvällen.
– Det har inte skett någon riktigt allvarlig olycka och det är skönt, men det har varit mycket avspärrade vägar och stor inverkan på trafiken, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Gå till toppen