Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Christer Sjögren i "Så mycket bättre"

Dansbandslegendaren Christer Sjögren och hiphopartisten Stor är klara för "Så mycket bättre" i höst. – Det ska bli jätteroligt och spännande, säger Stor i "Nyhetsmorgon".

Christer Sjögren. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Sjögren spelade i band som Jonny-Christers, Jupiters och Pelles innan han 1978 värvades som sångare till Vikingarna med vilka han rönte enorma framgångar. I Vikingarna sjöng han till 2004 och har därefter byggt upp en solokarriär. 2008 tävlade Christer Sjögren i Melodifestivalen med bidraget "I love Europe".
Förra året återförenades sångaren med Vikingarna. Men bara för en kväll på kryssningsbåten Birka Cruises.
– Det blir spännande möten. Men nu känner ju jag nästan hela artistbranschen så det är säkert några som man känner redan nu, säger Sjögren i "Nyhetsmorgon".
I år firar han 50 år som artist.
Stor slog igenom i slutet av 00-talet med debuten "Nya skolans ledare" som prisades som årets hiphop/soul på P3 Guld-galan. Album nummer två, "Shere Khan XIII", kom 2013 och prisades med en Grammis i samma kategori. Det tredje albumet, "Under broarna", släpptes förra året. Rapparen har också gjort sig känd för samarbeten med Petter, Linda Pira, Teddybears och Dani M.
Han ser fram emot att vara med i "Så mycket bättre".
– Jag har tittat när mina kollegor har varit med, som Petter och Ison och Fille. De verkar ha haft jätteroligt. Jag pratade med Fille häromdagen och han varnade mig för paparazzis i buskarna, säger Stor i "Nyhetsmorgon".
Den nionde säsongen av "Så mycket bättre" sänds i TV4 i höst.
Fakta

Tidigare deltagare

2010: Christer Sandelin, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Petra Marklund, Thomas Di Leva, Plura Jonsson, Petter, Lasse Berghagen.

2011: E-Type, Eva Dahlgren, Laleh, Lena Philipsson, Timbuktu, Mikael Wiehe, Tomas Ledin.

2012: Darin, Miss Li, Magnus Uggla, Maja Ivarsson, Olle Ljungström, Pugh Rogefeldt, Sylvia Vrethammar.

2013: Agnes Carlsson, Bo Sundström, Ebbot Lundberg, Ken Ring, Lill LIndfors, Titiyo, Ulf Dageby.

2014: Amanda Jenssen, Carola Häggkvist, Johan T Karlsson, Kajsa Grytt, Love Antell, Ola Salo, Orup.

2015: Andreas Kleerup, Jenny Berggren, Miriam Bryan, Ison & Fille, Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt, Sven-Bertil Taube.

2016: Danny Saucedo, Jill Johnson, Little Jinder, Magnus Carlson, Tommy Nilsson, Lisa Ekdahl. Freddie Wadling skulle ha medverkat men han dog en vecka innan inspelningen startade.

2017: Sabina Ddumba, Anders Wendin, Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Eric Saade, Icona Pop, Uno Svenningsson.

Gå till toppen