Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks semifinalklart: ”Lag med djävulsk moral”

Malmö Redhawks är semifinalklart för andra året i rad efter att ha vänt 1–2 till 4–2 i matcher mot Frölunda. – Vi är ett lag med en djävulsk moral, sa tränaren Peter Andersson som var märkbart stolt över insatsen.

Frölundas Joel Lundqvist och Jan Mursak i kamå med Redhawks Erik Forssell och Jens Olsson.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
4–2 slutade matchen och nu väntar överlägsna seriesegrarna Växjö i bäst av sju matcher med första möte borta på måndag.
Men så långt ville Peter Andersson inte tänka, utan hellre vila i stunden efter segern inför storpublik, 12 150 åskådare i Malmö arena bar fram laget.
– En av mina skönare segrar som tränare och extra kul att avgöra hemma, vilket tryck! Det går bara inte att förlora.
Första perioden blev en favorit i repris för Malmö Redhawks.
Precis som i det förra kvartsfinalmötet i Arenan, så drog Frölunda på sig tidiga utvisningar och det utnyttjade hemmalaget skoningslöst med mål två gånger om.
Erik Forssell skickade in 1–0 i spel fem mot tre efter 4.51.
38 sekunder senare satte Frederik Storm 2–0 när Frölunda fortfarande hade en man kvar på botbänken.
Smakstart även i mittperioden med 3–0 i numerärt underläge redan efter 1.10.
Frölundaslarv vid offensiv blå öppnade för backen Niklas Arell, som skrinnade över hela isen, utan att lyckas överlista Johan Gustafsson. Men det gjorde Axel Wemmenborn som smög med i anfallet och tryckte in returen.
Sedan kunde Johan Olofsson ha dödat matchen, men missade sitt friläge och i stället var det hans namne Victor Olofsson som gav Frölunda nytt hopp med sin reducering bara dryga minuten före pausvilan.
– Det är på gränsen att jag orkar lirka in pucken, men så vänder de och gör mål i stället. Det var så klart lite halvtungt, sa Johan Olofsson.
Han tog revansch på sig själv när han frispelad av Lukas Haudum satte 4–1 mellan benen på Johan Gustafsson efter 6.50 i tredje perioden.
Men det kändes inte klart.
– Nej, inte klart, men vi fick en jäkla energi och tog död lite på deras energi. Sedan slarvar vi lite och ger dem en gnutta hopp [Max Fribergs reducering], men vi stänger ner dem bra och det blir väl inte jättefarligt ändå, sa Johan Olofsson.
Ett bestående intryck var publikstödet.
– Varje gång vi gjorde mål så kändes det som att taket exploderade, sa Johan Olofsson.
– Man får sådan energi när det är så mycket folk som hejar på oss. Vi hoppas på lika bra stöd i de kommande matcherna. Fortsätter de att komma, så får vi fortsätta att leverera.
Huvudtränaren Peter Andersson hyllade kollektivet.
– Det är rätt tunga namn som fallit ifrån hos oss på vägen på grund av skador och annat, men andra går in och gör jobbet utan att man som tränare ens märker skillnaden. Då är man ett lag, sa han.
Gå till toppen