Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

This is head-medlem satsar på soloprojekt

Han är känd som gitarrist i Malmöbandet This is head – men nu satsar Henric Claesson på sitt soloprojekt. Nyligen kom singeln ”Owl light” och den 13 april väntar en ny ep.

Henric Claes.Bild: Alice Boman
This is head gav ut sitt debutalbum ”0001” 2010 och kammade hem vinsten i P3-guldkategorin Årets pop året därpå. 2012 vann de Manifestgalans pris för årets liveartist.
Nu lanserar bandets gitarrist Henrik Claesson ett soloprojekt under namnet Henric Claes. Tidigare i mars gjorde han sin livepremiär under Oslofestivalen By:Larm.
Redan har den första singeln ”Owl light” släppts och den 13 april kommer den instrumentala ep:n ”I wake up with the sun in my eyes”.
”Det jag vill musikaliskt förmedla med 'Owl light' är ett tillstånd, som att drömma sig bort, stanna upp för en stund och leva i fantasin, färdas framåt, låta en våg ta tag i dig och flyta med den”, säger Henric Claesson i ett pressmeddelande.
Gå till toppen