Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

15-åring döms för våldtäkt mot barn

Den 15-årige pojken tvingade till sig oralsex av en drygt 12-årig flicka. Nu döms han till ungdomsvård och ungdomstjänst för våldtäkt mot barn.

Lagbok, Sveriges lagBild: Janerik Henriksson/TT
Pojken och flickan kände varandra ytligt sedan tidigare och hade haft en del kontakt på mobilappen Snapchat. En dag i höstas träffade de på en skoltoalett.
Enligt flickans berättelse tog pojken av henne tröjan och började kyssa henne. Han tryckte sedan ner henne på golvet och hotade att putta ut henne från toaletten med bar överkropp om hon inte utförde oralsex på honom.
Pojken medger att han och flickan haft sex inne på toaletten, men nekar till att han har tvingat henne till det. Han menar istället att hon gjorde det frivilligt.
Tingsrätten bedömer dock flickans berättelse som mer trovärdig, bland annat för att de uppgifter hon lämnat vid olika tillfällen stämmer väl överens och är detaljerade, klara och tydliga.
Förutom ungdomsvård och 85 timmars ungdomstjänst ska pojken betala skadestånd på 115 000 kronor till flickan.
Gå till toppen