Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Snö och kyla under påsken – men nästa vecka kan det bli tio plusgrader i Skåne

Ömsom nederbörd, ömsom uppehållsväder – och kallt. Det är prognosen för påskvädret. Men efter påskhelgen blir det möjligtvis varmare, kanske till och med tio plusgrader, i Skåne.

Snöröjning på väg 11. Arkivbild.Bild: Patrick Persson
Under långfredagsnatten blir det minusgrader och klart väder. Sedan blir det mer molnigt under påskafton.
– I bästa fall blir det lite växlande molnighet, säger Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.
Som bekant har våren gått på sparlåga än så länge. Och på söndagen kommer mer snö, förmodligen med tillhörande vädervarning från SMHI.
– Det ser ut som att det kommer in snöfall över Skåne och förmodligen längs hela Östersjölandskapen. Det är för tidigt att gå ut med varningar för det, men jag förställer mig att det kommer komma en del snöfallsvarningar imorgon, säger Lars Knutsson.
Annandag påsk ser ”rätt hyfsad ut”, med ett par, tre plusgrader, enligt Lars Knutsson.
– Det är lite varannandagsväder, för på tisdagen kommer det in ett nytt snöfall. Där kan det vara lite blötsnö, det kan övergå i regn i efterhand, säger han.
Sedan drar mildare luft in och i nästa vecka kan det bli varmare.
– Slutet av veckan ser rätt mild ut för södra Sveriges del. Någon dag skulle det kunna komma upp till tio grader, men det är väldigt osäkert eftersom det är så långt fram, säger Lars Knutsson.
Läs alla artiklar om: Vintervädret
Gå till toppen