Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ibrahimovic öppnar dörren för VM

Zlatan Ibrahimovic verkar vara intresserad av att spela VM. Beskedet till Sveriges förbundskapten Janne Andersson var dock inte helt tydligt. – Om han behöver mig och om jag vet att jag kan göra det jag vill göra, om jag är hundraprocentig... dörren är öppen, säger han.

Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen.Bild: Ringo H.W. Chiu/AP/TT
Först ville Zlatan Ibrahimovic inte ge något tydligt svar på var han står gällande en eventuell landslagscomeback till sommarens fotbolls-VM i Ryssland.
Men på frågan om vad han svarar om förbundskaptenen Janne Andersson sträcker ut handen, säger han på fredagens presskonferens med Los Angeles Galaxy:
– Jag är väldigt stolt över att vara svensk. Jag är det nya Sverige, jag har lagt Sverige på kartan. Folk vet vad Sverige är tack vare mig. Om han behöver mig och om jag vet att jag kan göra det jag vill göra, om jag är hundraprocentig, dörren är öppen.
Viss irritation gick att skönja när diskussionen om vem som har varit i kontakt med vem togs upp. Ibrahimovic har tidigare sagt att landslaget ringer honom varje dag, medan Janne Andersson hävdar att han personligen inte har någon kontakt med anfallsstjärnan.
– Han borde fokusera på laget och inte mig. Om man förlorar två matcher (Sverige förlorade två träningslandskamper nyligen) så ska man inte fokusera på mig, säger Zlatan Ibrahimovic.
Än har Anderssons landslag inte uppnått någonting, säger han vidare.
– Han har lyckats ta laget till VM. De säger att det är en bragd. För mig är det en bragd om man vinner VM. Och det har inte börjat än. Att vara i VM är en självklarhet i mitt huvud. Det är nu det roliga börjar, det är nu den stora scenen börjar. Det som har varit hittills är bara uppvärmning.
Gå till toppen