Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Los Angeles Times: Zlatan "tog över" matchen

Zlatan Ibrahimovics drömstart för nya klubben Los Angeles Galaxy i USA får stort utrymme i internationella medier. Och i stadens främsta tidning Los Angeles Times hyllas hans insats: "Ibrahimovic tog över".

"Zlatan Ibrahimovics debut i LA Galaxy var ungefär så perfekt som man hade kunnat föreställa sig", skriver en amerikansk tidning.Bild: Jae C. Hong/AP/TT
Ibrahimovic gjorde två mål för LA Galaxy, varav ett avgjorde matchen i slutminuten. Derbyt mot Los Angeles FC slutade 4–3.
I medierna tyngs rubrikerna av superlativ. Los Angeles Times skriver att Ibrahimovic "tog över" matchen när han byttes in från bänken i mitten av andra halvlek och att det som hände sedan "trotsar all beskrivning", även om han såg "andfådd och klumpig" ut under sina första kontakter med bollen.
– Herregud, jag saknar ord, säger lagkamraten Ola Kamara till tidningen.
– Jag förstår inte vad som precis hände, säger han.
Los Angeles Times noterar också att Zlatan Ibrahimovic "greps av stunden" när han fick ett gult kort för överdrivet firande efter ett av målen. Zlatan hade då slitit av sig tröjan och dansat bort till mållinjen för att kramas om av sina lagkamrater.
Nyhetsbyrån AFP skriver om "Ibra-mania" efter matchen, och Reuters om "Zlatan-magi".
"En klassiker direkt", twittrar Fox Sports om hans avgörande mål.
– De ropade "vi vill ha Zlatan", så jag gav dem Zlatan, sade den svenske fotbollsstjärnan till tv-kanalen Fox efter matchen, rapporterar flera medier.
"Zlatan Ibrahimovic väntade inte länge med att presentera sig, och han gjorde det på ett sätt som bara Zlatan kan", skriver Sports Illustrated.
Många sportjournalister jämför hans spel och hans mål med en perfekt regisserad film eller ett teaterstycke.
"Han kom, han gjorde mål och han segrade. Om så Zlatan Ibrahimovic hade skrivit manus själv hade han inte kunnat skriva en så häpnadsväckande berättelse som den som utspelade sig i verkliga livet på lördagskvällen med två mål i inhoppet för LA Galaxy", skriver The Telegraph.
Debuten var ungefär så perfekt som man hade kunnat föreställa sig, skriver USA Today , och fortsätter:
"Zlatan Ibrahimovic, en fotbollsspelare med känsla för det dramatiska som få andra, skapade ett Hollywoodlikt manus inför sin presentation för den amerikanska publiken".
Det tog 19 minuter för Zlatan Ibrahimovic att etablera sig som en legendar i den amerikanska fotbollsligan MLS, enligt The Guardian.
"Ibrahimovic har skrivit sin egen saga. Igen", skriver tidningen, men antyder också att svensken mycket väl kan ha stått offside vid det avgörande målet.
Den svenske stjärnan gör "två fantastiska mål" i sin debut, skriver sportsajten ESPN.
Ibrahimovic överträffar alla förväntningar, enligt CBS Sports :
"Det här var Zlatan när han var som bäst, och det var helt otroligt att se".
Gå till toppen