Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lång väntan mot avspark är över

Det är vår i luften. Årets fotbollsallsvenska har äntligen sparkat igång. Det är bortamatch, då är det samling på sportbaren.

Vår igen! Fotbollsgänget samlas åter på kvarterskrogen för att se årets första bortamatch.Bild: Patrik Renmark
Ute i solen sitter barnfamiljer på S:t Knuts torg. Inne på Vinnys krog är det än varmare. Det är förväntansfullt, stimmigt och lite svettigt. Stammisarna är på plats, det är samling framför tv-skärmarna.
Vissa gäster vågar inte ändra på ett vinnande koncept.
— Borde egentligen inte prata om det. Men jag, Hans och Roger har suttit vid samma bord och på exakt samma stolar sedan 2010. Här har vi sett bortamatcherna. Det har sagts heliga saker, säger Richard Leufstedt.
Årets säsong är här! Richard Leufstedt och Jeanette Lindoff, två stammisar som sällan missar en bortamatch.Bild: Patrik Renmark
Vilket lag vinner allsvenskan?
— Det bästa laget, såklart, säger Richard Leufstedt.
Med åren har allt fler skaffat sig en plats vid samma bord, mitt i lokalen. Eller vid de mindre borden runtomkring. De flesta bor i närområdet. Men inte alla.
— Jag bodde här tidigare. Men innan jag flyttade kollade jag att det gick att ta buss hit. Numera tar jag busslinje fem till alla bortamatcher, säger Jeanette Lindoff.
Vem vinner årets allsvenskan?
— Malmö vinner med elva poäng. Jag är säker. Du kan "beta" på det, säger Jeanette Lindoff.
Hans Mellhammar och Stebbe Buzancic diskuterar startelvan och förväntningar inför säsongen.Bild: Patrik Renmark
Gå till toppen