Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll: SM-slutspelet damer

Lugi vann enkelt igen: ”Nu avgör vi detta hemma”

Lugi krossade Kristianstad - igen. Anledningarna stavas försvarsmur och bortaklack. – Vi vill avsluta detta hemma i nästa match, sa Lugispelaren Ebba Engdahl.

Lugi krossade Kristianstad igen i den andra kvartsfinalen.
I grundserien vann Kristianstad båda mötena lagen emellan, men i slutspelet är det nu det omvända resultatet.
Från första till sista matchminuten var en sak väldigt tydligt i Kristianstads idrottshall, Lugi skulle vinna även den andra kvartsfinalen. Vilket de tillslut också gjorde med 18–25. Precis som i det första mötet i kvartsfinalserien dominerade Lugi nämligen matchen totalt.
– Vi spelade riktigt bra, framförallt i första halvlek, sa Ebba Engdahl.
Lugis försvar liknade mer en hög och ovanligt jobbig mur än ett gäng handbollspelare och Kristianstad hade därför extremt svårt att ta sig till några bra lägen överhuvudtaget. De flesta målen hemmalaget gjorde var skott utifrån.
Den kanske största och mest effektiva stenen i Lugimuren var Ebba Engdahl.
– Det kändes bra direkt. Vi satte nivån från start, visade vad som gällde och smällde på. Tillsammans med Ida (Nilsson) i målet satte vi helt enkelt stopp för det mesta, sa Engdahl.
Hur bra är ni nu?
– Vi har verkligen fått försvaret att stämma och ändrat om lite vilket verkligen ställer våra motståndare. Det ger oss en trygghet som gör att resten bara flyter på.
På förhand trodde många att Lugi skulle få det svårare under måndagsmatchen än i det första mötet eftersom matchen spelades på bortaplan. Men det faktumet märktes inte.
I hallen dånade och skanderade nämligen Lugiklacken dubbelt så högt som hemmapubliken - matchen igenom.
– Riktigt skoj att höra och det betyder faktiskt jättemycket för oss. Det gav oss det där lilla extra stödet, sa Ebba Engdahl.
Med 2–0 i matcher till Lundalaget ska det nu mycket till för att Kristianstad ska kunna vända detta. Ebba Engdahl nämnde direkt nästa match som den sista i kvartsfinalserien.
Så det avgörs nästa match?
– Haha, ja så länge som vi inte slappnar av och tror att det redan är klart, för Kristianstad kommer sälja sig dyrt.
För hemmalaget fanns det inte mycket att glädjas över. Den mest talande bilden för deras prestation var när Kristianstads bästa målskytt Sarah Carlström blev liggande på planen med kramp i slutet av matchen.
Gå till toppen