Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två personer döda i lägenhet – utreds som mord

På annandag påsk hittades en man och en kvinna döda i en lägenhet i norra delarna av Lund. Polisen utreder händelsen som mord.

Flera polispatruller ryckte ut till lägenheten där en man och en kvinna hittades döda.Bild: Patrick Persson
Strax innan klockan 15 hittades en man och en kvinna döda i en lägenhet i de norra delarna av Lund. Det var anhöriga som gjorde upptäckten och larmade polisen.
Området runt fastigheten spärrades av och polisen inledde en brottsplatsundersökning. Man förhörde också eventuella vittnen och boende i området. Händelsen utreds som mord.
– Det finns ingen misstänkt och ingen gripen. Det är oklart vad som har hänt och vi är beroende av att få in resultatet från de olika utredningsåtgärderna för att få en bild av vad som inträffat, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
På tisdagsmorgonen meddelade polisen att kvinnan, som var i 35-årsåldern, och mannen, som var i 25-årsåldern, varit i en relation. Under tisdagen ska polisen fortsätta hålla förhör.
Förutom att polisens tekniker undersökte platsen, kommer även rättsläkare att undersöka kropparna.
Har polisen säkrat några spår på platsen?
– Jag vet inte vad den tekniska undersökningen har gett hittills.
Har man sökt efter någon gärningsman?
– Jag har inga uppgifter om att man har sökt efter någon gärningsman.
Polisen var inledningsvis mycket förtegen om insatsen och det dröjde nästan två och en halv timme innan man meddelade att en förundersökning om mord hade inletts.
Enligt vittnen var stämningen mycket upprörd på platsen och personer sågs gråta öppet.
– Jag blev chockad när jag såg polisen och ambulansen. Det är lugnt här och har aldrig varit något bråk. Jag har inte märkt något konstigt den senaste tiden, säger en kvinna som bor i närheten.
En annan kvinna som bor i området berättade att lägenheten under flera dagar hade varit nedsläckt och haft neddragna persienner.
Sent på måndagskvällen arbetade polisen fortfarande med att undersöka lägenheten. Därefter väntar man på resultatet från den tekniska- och rättsmedicinska undersökningen för att gå vidare i utredningen.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen