Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Blödningen har stoppats – nu ska vårdcentralen i Staffanstorp bli Skånes bästa

Förra året rankade patienterna Staffanstorps vårdcentral som Skånes sämsta. Ökad tillgänglighet, fler läkare och en ”Wall of fame” utanför personalrummet är några faktorer som hjälpt till att vända skutan. Nu är siktet inställt på att bli bäst i Skåne.

Victoria Boklund tog över som verksamhetschef för vårdcentralen i september 2017. ”Det är viktigt att ha en kontinuitet i chefskap. Här har det bytts fyra verksamhetschefer på fem år och det är klart att det påverkar”, säger hon.Bild: Sofia Kristoffersson
När siffrorna från Nationell patientenkät nyligen presenterades visade de på en positiv utveckling för vårdcentralen i Staffanstorp. Från förra årets bottenplacering där 48 procent av patienterna uppgav att de var nöjda med vårdcentralen har siffran nu stigit till 62,6 procent. Budgetunderskottet som vid årsskiftet 2016/2017 låg -13,3 miljoner kronor hade ett år senare minskats till -6,1 miljoner.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen