Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Lill-Babs tvingades ställa in Malmökonserten

I april skulle Lill-Babs egentligen ha stått på scen i Malmö, men redan för en månad sedan tvingades hon ställa in sin medverkan på Malmö Brandkårs Orkesters vårgala på grund av sjukdomen. ”Det är jättetråkigt att höra att hon gått bort”, säger orkesterns verksamhetsledare Petra Mellbrand.

Lill-Babs.Bild: Tobias Andersson
Barbro ”Lill-Babs” Svensson skulle ursprungligen ha uppträtt på Malmö Lives scen den 15 april i samband med Malmö Brandkårs Orkesters vårgala. Men när Barbro Svensson fick sitt sjukdomsbesked för en månad sedan så fick hon också läkarinstruktioner om att inte jobba.
– Vi har inte känt till hur allvarligt det var med henne och det är jättetråkigt att höra att hon gått bort, säger Malmö Brandkårs Orkesters verksamhetsledare Petra Mellbrand.
Brandkårsorkestern har inte tidigare samarbetat med Lill-Babs, men enskilda musiker i orkestern har det och det var på deras uppmaning som samarbetet nu startade.
– De musiker som har jobbat med henne älskar henne för hennes enorma karisma. Hon drog alla med sig i detta och hon var verkligen musiken. Det är långt ifrån alla som har det, säger Petra Mellbrand.
Redan för en månad sedan ersattes Lill-Babs av Ann-Louise Hanson i konserten. Programvärd för vårgalan är Marianne Mörck. Bägge två har en speciell relation till Lill-Babs.
– Vi har pratat redan innan om det skulle avspeglas i konserten att Lill-Babs tvingats ställa in. Nu blir det kanske ännu mer aktuellt. Vi får se, säger Petra Mellbrand.
Gå till toppen