Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Helsingborgsbolag blir del av europeisk onlinejätte

Otravo, moderbolaget till Flygstolen och flera andra varumärken, slås samman med den spanska onlineresebyrån Travelgenio. Samtidigt anställer Helsingborgskontoret till nya satsningar.

Bild: Matthias Schrader
Fredrik Olsson, vd på Flygstolen, har höga förväntningar på att sammanslagningen ska få positiva konsekvenser för hela koncernen.
– Sammanslagningen med Travelgenio innebär att vi nu äger fler marknadsandelar i en pressad bransch. Genom att ta en större roll på den europeiska resemarknaden kommer vi att ha en bättre utgångspunkt när det gäller att förhandla avtal och för framtida investeringar. I förlängningen kommer detta gynna både oss och kunderna, säger han.
Från kontoret i Helsingborg fortsätter företaget att expandera med varumärket Tripmonster.
– Vi håller just på att lansera Irland som första landet utanför Norden. Innan årets slut har vi som ambition att vara närvarande på ytterligare två eller tre europeiska marknader. Till denna expansion kommer vi att anställa en handfull nya medarbetare.
Sammanslagningen gör Otravo till en av Europas fem främsta återförsäljare av flygbiljetter och paketresor online. Travelgenio är ett lågprisbolag som grundades 2010 som numera har en årlig omsättning på mer än 950 miljoner euro. Flygstolen kommer att ingå i en koncern med en gemensam försäljningsvolym på 1,6 miljarder euro.
Fakta

Flygstolen

• Helsingborgsföretaget Flygstolen Nordic AB omsatte 1 132 miljoner kronor och sysselsatte 36 personer år 2016.

• Ingår i Otravo Topholding BV.

Gå till toppen