Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks nollat i Arenan: ”Behöver mer hänsynslöshet”

Växjö har kopplat ett rejält grepp om SM-semifinalen mot Malmö Redhawks. 3–0 i Arenan på onsdagen och 2–0 i matcher.
– Vi behöver mer beslutsamhet och hänsynslöshet i offensiven, sa Redhawks tränare Peter Andersson.

Växjös Linus Fröberg framme och utmanar Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Redhawks började bra och det blev ännu bättre när Växjös Brendan Shinnimin drog på sig två utvisningar inom loppet av tre och en halv minut.
Ett riktigt vasst powerplay följdes av ett helt okej powerplay, men bara vassa chanser och inga mål.
– Där hotar Malmö ordentligt, men vi klarar oss tack vare otroligt bra målvaktsspel och uppoffring framför kassen. Sedan har vi den lilla turen som du behöver ha och som du kanske också får tack vare bra målvaktsspel och uppoffring. Det kändes som en nyckel för oss att vi redde ut den stormen, sa Växjös tränare Sam Hallam
Hemmalagets övertag fick sig sedan en knäck när Växjö tog ledningen på ett slumpmål efter 13.06.
Matias Lassen misslyckades med att vifta bort pucken framför eget mål efter nedsläpp och Tuomas Kiiskinen skickade in 0–1 bakom Oscar Alsenfelt.
– Det ligger en del lösa puckar framför deras målvakt också, som vi nästan får tag på, men bara nästan. De behöver man få tag på och det är det som skiljer lite grand om man ser till deras ledningsmål, som är en slumppuck i luften och pang så är någon där och slår in den, sa Peter Andersson.
Mer böljande spel i mittperioden, men Redhawks var inte riktigt nära en kvittering, inte riktigt nära motståndarmålet. Växjö var för kompakt och följsamt framför egen kasse, dessutom lite vassare framåt.
De som hade hoppats på en ursinnig kvitteringsjakt från start i tredje perioden blev besvikna.
Ambitionen fanns säkert, men Redhawks hade svårt att ta sig ur egen zon och Växjö hade bra kontroll med en tät defensiv.
Och efter 13.49 kom kallduschen för hemmafansen bland de 7 724 åskådarna på läktaren.
Dennis Rasmussen blev helt fri med Oscar Alsenfelt och tryckte in 0–2 för Växjö.
Redhawks försökte med att plocka ut Alsenfelt, men lyckades inte skapa något rejält tryck och med tre minuter kvar att spela satte Andrew Calof 0–3 i tom kasse.
– Det känns som att vi går och hoppas och väntar på att vi ska göra ett mål så att vi kan explodera, men det gör vi tyvärr inte, sa Peter Andersson.
– Annars gör vi en ganska solid match, klart bättre än senast [2–3-förlust i Växjö], men vi gör inga mål och då vinner man inga matcher. Vi behöver mer beslutsamhet och hänsynslöshet i offensiven. Det får vi ta med oss till nästa match.
Match tre i bäst av sju spelas i Växjö på fredag.
Gå till toppen