Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Klassisk Malmöteater återuppstår – efter 40 år

1979 gick de två bröderna bakom Malmöbaserade Tidningsteatern skilda vägar. Men varför? Det är bröderna fortfarande oense om. Nu återförenas Michael och Thomas Segerström i föreställningen ”Fyrtio år efter döden” – där de med inslag av satir och samhällskritik också berättar sin egen historia.

Michael Segerström (till vänster) och hans bror Thomas stod bakom Tidningsteatern på 70-talet. Nästan 40 år senare intar de Nöjesteatern tillsammans. För regin står Anders Wällhed (till höger).Bild: Peter Frennesson
– Tidningsteatern dog för 40 år sedan – men vi har väldigt olika anledningar till varför. Jag påstår att det var hans fel och han påstår att det var mitt fel. Det vi vet är att Tidningsteatern dog på Berns salonger en dag 1979. Jag tog av mig mina glasögon och sade till honom ”kan du inte se någonting med mina ögon?”. Han tog näven och slog sönder båda glasen – och jag reste mig upp och gick, säger Michael Segerström.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen