Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugi klart för semifinal – nu väntar H65

Lugi är klart för SM-semifinal i handboll efter tre raka segrar mot Kristianstad. Men det satt långt inne i Lund på torsdagen, 20–18. Nu väntar Skånederbyn mot regerande mästarna H65 Höör.

Hannah Flodman öste in mål för Lugi i kvartsfinal 3.Bild: MATHILDA AHLBERG
Hannah Flodman hittade flytet mot Kristianstad och förde Lugi till semifinal i SM-slutspelet. Där väntar H65 Höör och det passar henne perfekt.
– Personligen tycker jag att Skuru är ett lag som man inte vill möta, sa Hannah Flodman, som lämnade just Stockholmsklubben inför den här säsongen för att flytta till Lund och Lugi.
Framförallt var H65-tränaren Ola Månssons val väntat.
– Det ska bli otroligt kul, men för att kunna rubba dem så måste vårt försvar- och målvaktsspel funka perfekt som det gjorde i de båda första kvartsfinalerna mot Kristianstad, sa Lugis lagkapten och mittsexa Olivia Löfqvist.
Lagen stötte på varandra även förra året i semifinal och då vann H65 Höör med 3–1 i matcher.
– De är klara favoriter och har knappt förlorat någon seriematch den här säsongen, men vi har vuxit som lag och kommit väldigt långt jämfört med i höstas, sa Olivia Löfqvist.
Lagmoralen blev avgörande när Lugi vände och vann med 20–18 och tog tredje raka kvartsfinalsegern mot Kristianstad.
– Vi startade dåligt i försvarsspelet och fick inte riktigt till det, men vi löste det ändå, konstaterade Hannah Flodman.
Det var framförallt hon som höll Lugi kvar i matchen med lagets enda tre mål första kvarten. Hon fortsatte att våga och levererade.
Fortsatt flyt efter paus gjorde att Lugi kunde gå ifatt och förbi. Med sina nio mål var Hannah Flodman den stora matchvinnaren i vinrött.
– Jag är faktiskt väldigt glad över att det gick så pass bra. Det var nog min bästa match den här säsongen, sa Hannah Flodman.
– Jag kände när den första bollen satt att nu är det bara att köra vidare.
Men det blev en rysare i Arenan.
Försvarsspelet blev avgörande till slut och där var Lugi starkast.
Melissa Petrén satte 20–18 med dryga minuten kvar och Ida Nilsson räddade nästa skott från Kristianstad - där var det klart.
H65 Höörs tränare Ola Månsson fanns på plats i Lund och seriesegrarna fick välja motståndare först.
Det blev Lugi samtidigt som Skuru får ta sig an Sävehof i den andra semifinalen.
– Många faktorer spelade in som målvakter, försvarsspel och tidigare möten, men det är klart att Sävehofs tretton raka vinster nu på slutet är respekt, sa Ola Månsson.
Gå till toppen