Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klart mitt under slutspel – Lugistjärnan lämnar: ”Måste spela i ett lag som passar mig”

Lugis handbollsdamer laddar för en het SM-semifinal mot förra årets mästare H65. Men mitt under brinnande slutspel är det klart att Lugistjärnan Jenny Carlsson lämnar laget efter säsongen. Hon blir proffs i danska Ringköbing.
– Jag ser fram mot att spela i Danmark, säger Carlsson till Ringköbings hemsida.

Lugis Jenny Carlsson lämnar klubben efter säsongen. Carlsson är har under årets säsong varit lagets vassaste målskytt.Bild: PETTER ARVIDSON
På torsdagskvällen blev Lugi klara för semifinal efter tredje raka segern över Kristianstad i SM-slutspelets kvartsfinalserie. På fredagen presenterade Ringköbing sitt senaste nyförvärv – Lugis Jenny Carlsson.
23-åriga Carlsson har gjort fem säsonger i högsta serien med Lugi och under årets serie var hon lagets bästa målskytt med 108 mål på 22 grundseriematcher. Under kvartsfinalspelet har Carlsson gjort ytterligare 10 mål.
– Jag ser fram emot att spela i Danmark. Jag måste spela för ett lag som passar mig. De är redo att ge mig ansvar. Jag spelar inte så mycket försvar i Lugi, men det finns en plan att utveckla det. Så det blir spännande att hjälpa Ringköbing lite närmare slutspelet, säger Jenny Carlson på Ringköbings sajt.
Jenny Carlsson har 32 landskamper för de svenska ungdomslandslagen och den danska klubben är nöjd med sitt nyförvärv.
– Vi har följt Jenny länge och hittat en spelare som matchar vårt koncept mycket bra. Hon är en av de bästa poängspelarna i den svenska ligan och det finns en stor utvecklingspotential, säger Lars Buhl, ordförande i Ringköbing.
Gå till toppen