Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu krävs historisk vändning: ”Någon gång ska det väl hända”

Malmö Redhawks har inte marginalerna med sig i SM-semifinalserien mot Växjö. Nu krävs en historisk vändning med fyra raka segrar. – Någon gång ska det väl hända, sa tränaren Peter Andersson efter tredje raka förlusten, 1–3 i Växjö.

Växjös Andrew Calof i kamp med Malmö Redhawks Jens Olsson.Bild: STEFAN LANTZ
Växjö hade pressen på sig att föra spelet på hemmais och det passade Redhawks bra att agera underdog fullt ut.
18–7 i skott, men Malmö kändes vassa. Mer desperata att komma in på kassen, det som var så förtvivlat svårt i semifinal 2 i onsdags.
Robin Alvarez blev helt frispelad efter tre minuters spel, men Växjös målvakt Viktor Fasth visade klass när han sög åt sig pucken med plockhandsken.
Utdelningen kom från ingenstans med drygt tre minuter kvar att spela av första perioden.
Stefan Warg tog upp pucken från egen zon och Axel Wemmenborn la in den på mål, där Rhett Rakhshani högg som en kobra på Viktor Fasths retur – 0–1.
Sedan tog det bara 33 sekunder efter sidbytet innan det var kvitterat.
Slarv i egen zon öppnade för Andrew Calof, som lyfte in 1–1 med en backhand i Jonas Gunnarssons högra kryss.
Johan Olofsson blev helt fri med Viktor Fasth, men fick ett rapp över handskarna av förra klubbkamraten Andy Miele precis i skottögonblicket och missade målet.
– Det ska vara en tvåa eller straff där. För dåligt att de [domarna] missar det, sa Johan Olofsson i C-mores sändning.
Johan Olofsson ensam med Viktor Fasth, men inget mål och upprörda chanser i Redhawkslägret. "Alla som kan hockey säger att det är straff", sa tränaren Peter Andersson.
Peter Andersson kunde inte annat än hålla med när han fick frågan efter matchen.
– Jag tror att hela hockey-Sverige har sett att det är straff, sa han. Slashingen tar rakt på handen, jag har sett det också, alla som kan hockey säger att det är straff. Det är tufft att inte få den naturligtvis.
I stället en tung start på tredje perioden med Christoffer Forsberg i utvisningsbåset efter en slashing med elva sekunder kvar av mittperioden.
Och efter bara 37 sekunder låg pucken i nät bakom Gunnarsson när Elias Pettersson drog till från nära håll.
Kvitteringsjakt och uppförsbacke i tredje perioden precis som i de andra semifinalerna.
I första mötet i Växjö höll hemmalaget undan till seger 3–2, i Malmö förvandlades 0–1 till 0–3 med sista målet i tom kasse.
Nu var det Linus Fröberg som höll sig framme, när Nils Andersson tappade puck i mittzonen, och skickade in 3–1 i tom bur.
Nu måste Malmö Redhawks vända 0–3 till 4–3, något om inget svenskt lag någonsin har lyckats med.
– Någon gång ska det väl hända, men det går inte att tänka så, utan vi måste ta hand om nästa match och ta med oss väldigt mycket av det vi gjorde i dag. Vi behöver göra mål på våra chanser och då behöver man kanske få en straff med sig, kanske något mer powerplay, som vi tyvärr inte får, sa Peter Andersson.
Gå till toppen