Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Skåneklubben har gjort betydande insatser för samhällsutveckling – får 100 000 kr

Häromdagen kvalificerade sig H65 för damernas SM-semifinal. Och nu kommer nästa glada nyhet – H65 får ett stipendium på 100 000 kronor.
För att ha gjort betydande insatser för samhällsutvecklingen.
– Stipendiet gör att vi bättre kan ta tillvara på den återväxt som finns i H65 Höör, säger Christoffer Ekmark, kommunikationsansvarig i H65 i ett pressmeddelande.

H65 Höörs Emma Rask och Michaela Fransson jublar efter handbollsmatchen i SHE mellan Lugi och H65 i mars i år.Bild: PETTER ARVIDSON
H65 Höör är regerande svenska mästare i handboll och en storfavorit även i år. I onsdags tog de sig till SM-semifinal efter att ha besegrat Västerås/Irsta i kvartsfinal. Och nu väntar ett tufft Skånederby i semifinalen – mot Lugi.
I väntan på semifinalserien kan H65 fira över att de fått ett stipendium på 100 000 kronor. Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta delar årligen ut stipendiet, Lennart Haglunds stipendium, till en förening eller person som gjort en betydande insats för samhällsutvecklingen.
I år föll valet att på H65.
”Årets Lennart Haglund-stipendium tilldelas handbollsföreningen H65 i Höör som genom sina medvetna satsningar på en bred barn- och ungdomsverksamhet är en förebild för många andra föreningar... ......Man har idag mer än 500 medlemmar, 22 aktiva lag i seriespel och ett elitlag som blev svenska mästare 2017. Föreningen har på ett fantastiskt vis satt både Höör och skånsk handboll på kartan”, står det bland annat i motiveringen.
- Stipendiet gör att vi bättre kan ta tillvara på den återväxt som finns i H65 Höör. Som förening är det vår yttersta målsättning att skapa en meningsfull och rolig fritidssysselsättning för såväl ungdomar som vuxna, men förutsättningarna för att bedriva verksamheten blir av olika anledningar allt tuffare, säger H65:s Christoffer Ekmark i ett pressmeddelande.
Från vänster: Tränare i H65 Ola Månsson tillsammans med de aktiva Anna Bardis, Anna Johansson och Sofia Hvenfelt. Längst till höger Lennart Haglund, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.
Läs alla artiklar om: Handboll: SM-slutspelet damer
Gå till toppen