Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trafikverket: Allt har gått enligt planen

Inga incidenter, inga stopp och nästan inga köer. Från Trafikverkets horisont har rusningstrafiken förbi Lund flutit på helt enligt plan.

E 22 har stängts av genom Lund. I rondellen vid Ideon var det lite fler lastbilar än normalt, men trafiken flöt på bra.Bild: Ingemar D Kristiansen
På torsdagskvällen stängdes E22 av genom Lund och all trafik under de två kommande veckorna leds om på alternativa vägar. Avstängningen orsakade dock inga större trafikstörningar under rusningstrafiken på fredagsmorgonen.
Läs också Allt du behöver veta om stoppet på E22 i Lund
– Vi har inte fått några rapporter om problem, säger Torbjörn Sundgren, projektledare för avstängningen. Vad jag kan se på våra webbkameror är det inga köer någonstans.
Hur ser det ut på omledningsvägarna?
– Jag har inga rapporter om det. Det ser ut som att det är rätt mycket trafik på E6 vid Flädie, men det är ganska normalt på morgnarna, så det behöver inte ha ett samband med avstängningen.
Har ni några uppgifter om ifall det är färre bilar än vanligt ute i trafiken?
– Nej, vi kan inte se förrän i efterhand om flödena har förändrats. Men vi gör extra trafikmätningar vid Gårdstånga och på Norra ringen i Lund.
Först nästa vecka kan mätresultaten plockas ut. Sedan dröjer det ännu någon vecka innan analysen är klar.
– Vi gör det framför allt för att skaffa underlag för framtiden. Vi har väldigt lite uppgifter om hur så här stor avstängningar påverkar trafiken, säger Torbjörn Sundgren.
Nu återstår att se om rusningstrafiken i eftermiddag flyter på lika bra som den gjort på morgonen.
Gå till toppen