Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Var kan Kävlinge bli tryggare?

Nu tar Kävlinge kommun hjälp av medborgarna och en digital karta för att göra Kävlinge tryggare. Fram till den 9 maj kan man lämna synpunkter på var man känner sig otrygg.

Kävlinges nye säkerhetschef Björn Andersson uppmanar Kävlingebor att vara med i den digitala trygghetsvandringen.Bild: Kävlinge kommun
Kävlinge kommun tar nu till en "digital trygghetsvandring" för att hitta otrygga platser. Under en månad kan medborgarna nu klicka in sig på en digital karta på kommunens hemsida och markera var inom kommunens gränser de känner sig otrygga. Och varför.
– Vi hoppas att medborgarna kan bidra med stor hjälp så att vi fångar upp platser som upplevs som otrygga som vi inte känner till, säger Björn Andersson som tillträdde som säkerhetschef i januari.
Han menar i och för sig att man redan nu borde känna sig trygg i Kävlinge.
– Om man tittar på statistiken så har Kävlinge faktiskt blivit tryggare. Vi har en klart minskad andel brott om man jämför årets första kvartal med förra årets. Men det finns klart alltid något man kan förbättra, säger han.
Fram till den 9 maj går det bra att anmäla platser där man känner sig otrygg. Därefter kommer Rådet för trygghet att besöka de utpekade platserna.
– Jag tror det kan handla om problem med till exempel svag belysning, stökig trafik eller dålig sikt, säger han.
De kommer sedan att ta fram en prioritetslista med förslag på åtgärder för att öka tryggheten.
– Ingen ska behöva känna sig otrygg i Kävlinge, säger han.
Här är den digitala kartan där du lämna din synpunkt.
Gå till toppen