Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Vi behöver hjälp för att kunna utveckla området

För att värna ekosystemet av mångfald behöver vi hjälp för att tillsammans utveckla området, skriver Hjalmar Falck.Bild: Mårten Svemark
Svar till Ett flertal kulturutövare på Norra Grängesbergsgatan, Sydsvenskan 5 april.
Läs också Varför pratar ingen om allt positivt Norra Grängesbergsgatan står för?
Mängden kulturutövare längs Norra Grängesbergsgatan och kvarteren runtomkring är enorm. Mängden är fantastisk i hela Sofielund och det sjuder av liv i stort sett i alla kvarter.
Vi har under ett par år börjat kartlägga och titta på hur alla dessa verksamheter kan stödjas och stärkas, eftersom det är ni som står för så mycket av det värdeskapande i området. Tillsammans med bland andra Fastighetsägare Sofielund och staden söker vi möjligheter för att långsiktigt stödja verksamheter i området. Vi har nyligen genomfört en kartläggning över Sofielund där vi har en bild av över 1 200 verksamheter.
För att värna detta ekosystem av mångfald behöver vi hjälp för att tillsammans utveckla området. Det är mycket som händer i Sofielund, precis som ni skriver. Staden håller på att förtätas, bostäder behövs, gatustråken behöver ses över för att skapa trygga miljöer, nya cykel- och gångstråk, mer grönska behövs och vi får ett helt nytt stationsområde i december med Rosengårds station.
I utvecklingsarbetet arbetar vi tillsammans med föreningar, bostadsrättsföreningar, byalag, fastighetsägare, företag med flera. Men vi behöver nå ännu fler och då i första hand de som verkar här dagligen. Ni föreningar, kulturutövare och boende är otroligt viktiga i det här arbetet. Så vi vill verkligen träffas för att lyssna och samtala om visioner och hur vi gemensamt kan stödja positiva och värdeskapande krafter samtidigt som vi måste få bukt med verksamheter som inte följer lagstiftning och regler.
En sak kan ni vara säker på och det är att vår agenda är tydlig - vi behöver er i det här arbetet. Så hör av er så träffas vi med både tjänstemän och politiker för att gemensamt se hur vi på ett klokt och försiktigt sätt kan värna och stödja den kreativa mångfald som finns i området.

Hjalmar Falck

Utvecklingssamordnare i Sofielund, Gatukontoret, Malmö stad
Gå till toppen