Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Forskaren: "Ny teknik är helt avgörande, det är en fullständig revolution"

Framtidens mat kommer att vara individanpassad, innehållsmaxad och odlad med precision. Det menar Leif Bülow, professor i tillämpad biokemi vid Lunds universitet och verksamhetsledare för det nya forskningscentret Scanoats som har fått 100 miljoner kronor av Stiftelsen för strategisk forskning.

Leif Bülow är professor i tillämpad biokemi vid Lunds universitet och verksamhetsledare för det nya forskningscentret Scanoats.Bild: Jenny Leyman
Scanoats har till uppgift att utveckla framtidens havre. Berätta!

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen