Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fjärde raka förlusten – Redhawks utslaget

Slutspelet är över för Malmö Redhawks. Sudden death-målet gav ett abrupt slut på Redhawks säsong. – Just nu känner jag bara en enorm tomhet. Så mycket försvinner i ett enda ögonblick, sa målvakten Jonas Gunnarsson efter förlusten.

Elias Pettersson slår in avgörande målet motBild: MATHILDA AHLBERG
Växjös vilja att vinna och säkra finalplatsen avgjorde semifinalserien.
Laget kom in till den fjärde perioden och övertiden som ett hungrigare lag och det dröjde en halv period innan de kunde avgöra matchen och hela semifinalserien.
Växjös stortalang Elias Pettersson, som hela säsongen har trivts ypperligt mot Redhawks, fick till slut läget där han med ett solonummer kunde sätta avgörande 2–1. I ett flygande anfall accelererade han i djupled och lurade ner Jonas Gunnarson för att sedan kyligt lägga in pucken i tom bur när han själv passerat den förlängda mållinjen.
Målet betydde att ridån gick ner för Malmö Redhawks och att säsongen tog slut.
– Det blir så definitivt i en förlängning där det man efteråt bara står kvar tom. Det är svårt att ge en förklaring nu direkt efteråt, sa Malmömålvakten Jonas Gunnarsson som kom in som en nödlösning och storspelat framför allt i slutspelet.
Söndagen var inget undantag.
Växjö tog ledningen 9.21 in i första perioden i ett powerplay. Dennis Rasmussen tryckte in pucken från nära håll framför Jonas Gunnarsson.
Malmörepliken kom drygt två minuter senare, även det i powerplay.
Rhett Rakhshani snurrfintade och friställde Nils Andersson som hittade rätt med ett tungt skott i slutspelet som gav Malmöutdelning.
1–1 stod sig perioden ut och även i den andra som blev mållös men definitivt händelserik.
Tidigt i perioden satte Fredrik Händemark in en tackling på Växjös Linus Fröberg som blev tvungen att kliva av. Malmöspelaren var sedan också inblandad i två situationer med Växjömålvakten Viktor Fasth. Först spelade målvakten över i en lättare kollision med Händemark, som först fick åka ut och vända i utvisningsbåset innan domaren friade honom från straffet efter att ha granskat situationen.
Lite senare sänkte Daniel Rahimi sin målvakt olyckligt efter ha haft en duell med Fredrik Händemark strax framför Viktor Fasth. Växjömålvakten föll illa och slog i huvudet i isen och tvingades bryta matchen.
Tredje perioden blev mållös och matchen gick in i övertid där Elias Pettersson avgjorde när Rhett Rakhshani satt i utvisningsbåset.
– Ett tydligt slut och en hård smäll, konstaterade Nils Andersson.
- Det har hela tiden funnits en tro på att man skulle kunna vända det – matchen och serien. Det har funnits mycket hjärta och själ i lagbygget och alla har hela tiden krigat på trots de motgångar som vi haft kring laget och alla skador.
Söndagens match blev troligtvis den sista i Redhawks för både Jonas Gunnarsson och Nils Andersson
– Jag gjorde sista matchen för säsongen idag och funderar inte framåt nu. Framtiden får jag ta om några dagar, sa Jonas Gunnarsson som rykten placerar i HV71 nästa säsong.
– När det gäller framtiden är jag inte där mentalt ännu, sa Nils Andersson, som inte har nytt kontrakt med Redhawks
Gå till toppen