Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawkstränaren: ”Värsta känslan som finns”

Fyra raka förluster innebar uttåg ur slutspelet för Malmö Redhawks. Tränare Peter Andersson var både tyngd av förlusten men också stolt över bedriften efter en säsong med många motgångar.

Peter Andersson tog sitt Redhawks till en ny SM-semifinal, men på söndagen tog årets slutspel slut.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Det är den värsta känslan som finns. Att förlora och bli utslagen – det är hemskt, sa Peter Andersson efter att han kommit ut från omklädningsrummet där han direkt efter slutet höll ett kort tal till spelarna.
Den gångna säsongen har varit motig. Truppen har ständigt varit sargad av skador och samtidigt har två personliga tragedier funnits med laget.
– Vi har gjort en bra prestation som tagit oss till slutspel och där även gjort tio bra matcher. Vi har haft det tufft i laget under säsongen och haft alldeles för mycket skador och frånvaro.
– Ska du gå långt behöver du en full trupp. Det har vi inte haft.
Samtliga mål under söndagen kom i powerplay. Växjö gjorde mål i två av tre. Redhawks i ett av sina sex powerplaymöjligheter.
– Det var där som avgjorde. Vi avgjorde inte trots att vi hade våra chanser. Det blev matchavgörande i den här matchen, sa Peter Andersson och konstaterade samtidigt:
– Jämför man löner och laget så har det blivit jämnare än vad de flesta kunnat tro. Alla matcherna har varit otroligt jämna. Men jag vill ändå säga att Växjö vinner rättvist. Vinner man med 4–0 så är det rättvist.
Gå till toppen