Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Mitt motto är enkelt men inte torftigt"

Figurerna Bu och Bä, Nisse och grisen Benny är bara några exempel på Olof Landströms skapelser. Och produktionen fortsätter. I mars kom boken ”När vi blundar”. – Mitt arbete är väldigt roligt. Och jobbigt. Det rinner ju inte ur ärmen, säger han.

Mannen bakom "Kalles klätterträd" och böckerna om Bu och Bä, Nisse och grisen Benny, barnboksförfattaren Olof Landström, fyller 75 år.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Vi ses i paret Landströms ljusa och varma fyrarummare i Vasastan. Det är högt i tak och få helt räta linjer. Rummen ligger lite huller om buller. Inredningen är personlig och trivsam utan överdåd. Olof Landström beklagar sig lite över de taffliga renoveringarna som gjordes av den förre fastighetsägaren: det gamla platsbyggda köket som revs ut ersattes med skåp i billiga material. Men värst är ändå fönstren, menar han. I stället för de gamla glasen sitter nu moderna varianter i karmen med breda foder och låtsasspröjs.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen