Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oavgjort toppmöte - Brorsson såg rött

MFF spelade oavgjort 1-1 i toppmötet mot AIK. En tuff match med mycket känslor där Franz Brorsson fick ett rött kort i andra halvlek.

AIK tog ledningen i den tolfte minuten genom Henok Goitom när MFF-försvaret hamnade i oordning. Nabil Bahoui vann en duell mot Johan Dahlin och skickade in bollen från kanten till Goitom som slog in bollen från nära håll.
Mattias Svanberg inledde piggt och var nära en kvittering i den 19:e minuten när hans skott prickade stolpen.
Franz Brorsson hade även en nick precis utanför efter en dryg halvtimmas spel.
Men minuten före halvtidsvilan kom kvitteringen. Markus Rosenberg satte 1-1 på straff bakom Oscar Linnér i AIK-målet. Det var Goitom som träffade bollen med handen.
I den 58:e fick Franz Brorsson sitt andra gula kort av domaren Stefan Johannesson sedan han dragit Goitom i armen. Oscar Lewicki flyttades ner som mittback.
MFF fick avsluta med bara tio spelare på plan men höll spelet väl uppe och var till och med vassare än AIK som inte kunde utnyttja sitt övertag.
20 072 åskådare räknades in på hemmapremiären.
Gå till toppen