Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Två omhändertagna AIK-are var allt på minuskontot

Polisen mobiliserade som vanligt rejält på stan inför högriskmatchen mellan MFF och AIK. Men enligt MFF:s säkerhetsansvarige Peter Narbe blev det en lugn eftermiddag och kväll.
– Det verkar ha varit lugnt på stan och vi hade bara två omhändertaganden vid AIK-insläppet för folk som stökade där. En av dem hade dessutom en massa pyro på sig, säger Peter Narbe.
AIK-klacken skickade dessutom iväg en massa kolsvart rök före matchen och den vållade rejält obehag på övre långsideläktaren.
– Vi fick försöka flytta om folk där, men det var inte lätt eftersom det fanns så få platser. Det fanns barn och andra som tyckte det var mycket obehagligt, men ingen behövde söka vård, säger Peter Narbe.
Matchen blev också fördröjd i andra halvlek, då det brändes på MFF-sidan. Men den röken stannade över planen och försvann och påverkade nog inte så många åskådare som det som hände före matchen.
Men stämningen blev aldrig riktigt den jag förväntade mig på stadion. Nu är ju kraven höga efter många fantastiska matcher här.MFF-klacken höll igång bra, men på sittplats saknades den magiska energin, trycket, engagemanget. Det var heller in princip inga som tagit det där med "flaggdag" på allvar och minns jag rätt så var det mycket flagghav runt hela arenan vid premiären. Det kändes lite som Redhawkspublikens allmäntillstånd (undantag ett par slutspelsmatcher) om jag inte är för elak mot hockeysupportrarna.
Lite vaknade publiken mot slutet när den insåg att MFF jagade segern trots att man var en man midre och faktiskt hade bäst utsikter att vinna.20 072 är hur som helst en imponerande siffra. Några hundra bättre än förra årets notering, då guldet redan säkrats av MFF och faktiskt skulle firas, det var ju första matchen efter att det säkrats i Norrköping.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2018: MFF-AIK
Gå till toppen