Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Danstalang från Lund får kulturstipendium

Sistaårseleven Elin Hallqvist på Lunds dans- och musikalgymnasium får Lions Club Lunds kulturstipendium på 10 000 kronor.
– Hon har kommit långt i sin utveckling, säger Ingrid Norrgren ordförande på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Elin Hallqvist.Bild: Privat
– Det känns jätteroligt, en bra möjlighet att kunna satsa vidare på dansen. Det kostar en del att gå utbildningar, säger en glad Elin Hallqvist.
Läs mer: Hon dansar fram tonårskänslorna
Hon har hållit på med dans sedan hon var fem år och går sista terminen på Lunds dans- och musikalgymnasium. Förra hösten vann hon skolans koreografitävling med, vad hennes lärare beskriver som, det mest originella och nyskapande verk som funnits i tävlingens historia.
För det tilldelas Elin Hallqvist nu Lions Club Lunds kulturstipendium på 10 000 kronor "för att stödja och hjälpa mycket lovande Lundaungdomar att få möjlighet att förkovra sig i utövandet av sin konstart".
Elin Hallqvist.Bild: Privat
– Elin har en väldig bredd och greppar väldigt mycket i sitt konstnärliga arbete. Hon har förmågan att skapa eget och få dansen att flyta ihop med teatern och det musikaliska på ett sätt som är ovanligt för en så ung person, säger Ingrid Norrgren, ordförande på Lunds dans- och musikalgymnasium.
– Hon har kommit långt i sin utveckling. Det ska bli intressant att följa henne och se hur hon förvaltar sin talang, säger hon.
Elin Hallqvist har sökt flera olika dansutbildningar till hösten. Men vad det blir för inriktning är för tidigt för henne att svara på.
– Det är modern dans jag satsar mest på, men jag är öppen för alla stilar. Jag tycker om all sorts dans. Och så tycker jag om att skapa själv också, säger hon.
Gå till toppen