Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter granskningen: Samhall stoppar Utvecklingshjulet i Malmö

Efter HD och Sydsvenskans granskning pausar Samhall spridningen av det kritiserade Utvecklingshjulet. Modellen som skulle starta i Malmö i april läggs på is. Hela projektet ska utvärderas.
– Klart man tar till sig av kritiken, när den kommer, säger Tomas Andersson, direktör för marknadsområde Samhall Syd.

I HD Sydsvenskans reportage granskades Utvecklingshjulet och hur anställda var tvungna att prova på arbetsuppgifter läkare intygat att de inte klarade av.Bild: Björn Lilja
HD och Sydsvenskan granskade i förra veckan det så kallade Utvecklingshjulet, en ny modell där alla anställda på Samhall ska få lära sig olika arbetsuppgifter som företaget har. Det ses som ett led i att utveckla dem. Men det ska också göra de anställda flexibla för den nya marknad som Samhall verkar på. På senare år har företagets egna verkstäder lagts ner och ersatts av jobb där Samhall säljer sina tjänster till bland annat lagercentraler och i städbranschen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen