Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dalaplan släpper nytt – gästas av The Nomads och Wilmer X-basist

Malmöbandet Dalaplan har bytt medlemmar och blivit ett sjumannaband. Under de senaste månaderna har de spelat in ett tjugotal låtar i sin replokal – och gästas av medlemmar från garagerockbandet The Nomads och Wilmer X. Inom ett år väntar, inte bara ett, utan två skivsläpp.

Christian Jönsson, Peter Svensson, Dennis Stenmark, Johan Åkesson, Jesper Mårtensson, Niklas Svensson och Jenny Neikell i Dalaplan.Bild: Dennis Stenmark
– Förra sommaren fick vi in lite nytt folk i bandet, vår tidigare trummis Sofie Karlberg valde att sluta. Då fick vi in två nya trummisar och en ny basist – så nu är bandet ett sorts stort bisarrt kollektiv. Jag, min bror Peter och Johan är de fasta punkterna, sedan har vi lite olika uppsättningar beroende på vad vi spelar för genre, säger Niklas Svensson, sångare och låtskrivare i Dalaplan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen