Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fika för integration innan MFF-match – 100 gratisbiljetter delas ut

100 gratisbiljetter ska delas ut till den allsvenska fotbollsmatchen mellan MFF och Brommapojkarna den 23 april. Målet: att skapa möten mellan nya och etablerade svenskar med fotbollen som gemensamt intresse. Bakom satsningen står filmprojektet ”Malmö, I love you”, MFF och integrationssatsningen Öppna dörren.

Bild: Ludvig Thunman Anna Bank
Dygnet Runt har tidigare kunnat berätta att Malmö ska få en egen internationell storfilm inspirerad av ”Paris je t’aime” och ”New York I love you". Projektet ska dessutom innehålla en digital plattform med målet att sprida hopp och positivitet i Malmö.
Nu står det alltså klart att en del av projektet blir en kompisfika på Stadion i samband med den allsvenska fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Brommapojkarna den 23 april.
Läs också "Malmö I love you" sjösätter ny dokumentärserie
De hundra första hundra personerna som anmäler sitt intresse kommer att matchas ihop med någon av annan bakgrund. De kommer att få gå på matchen tillsammans, och innan dess ses på Stadion för en timmes fika och samtal.
– ”Malmö, I love you” är en inkluderande rörelse och en plattform som vill förena alla Malmöbor kring kärleken för staden. Vi ser behov av och förstår vikten av möten mellan olika grupperingar i samhället för att skapa en socialt hållbar utveckling. Därför arrangerar vi denna stora kompisfika tillsammans med Öppna dörren och Kompisbyrån som skapar just denna typ av möten, säger David Carlson, initiativtagare till ”Malmö, I Love You”, i ett pressmeddelande.
David Carlson, initiativtagare till ”Malmö, I love you”.Bild: Peter Frennesson
Malmö FF bjuder på de 100 biljetterna till projektet och integrationssatsningen Öppna dörrens är ansvariga för att matcha ihop deltagarna. Öppna dörren har funnits sedan 2015 och arbetar med flera olika verksamheter, samtliga med målet att föra samman nya och etablerade svenskar för vardagliga möten.
Läs också ”Malmö I Love You” blir sjätte filmen i den internationella serien
Fikan den 23 april är en del av verksamheten Kompisbyrån. Under fikan kommer även representanter från ”Malmö, I love you” att finnas på plats för att filma till projektet. Vissa filmklipp kommer sedan spridas i sociala medier med målet att sprida hopp och positivitet bland Malmöborna.
– Det finns en stark vilja att bidra till integrationen i samhället men många saknar kännedom om hur man kan göra. En storfika mellan människor med olika bakgrund, på en central plats i Malmö i samarbete med lokala aktörer är ett sätt att få fler att öppna dörren och engagera sig. Därför är vi stolta att samarbeta med ”Malmö, I love you”, vars värderingar och vilja att arbeta med ett mer inkluderande samhälle går helt i linje med Öppna dörrens verksamheter, säger Lovisa Fältskog Johansson, projektledare för Öppna dörren, i ett pressmeddelande.
Läs också ”Malmö I love you” ska bli internationell storfilm och sprida hopp till Malmöbor
Öppna dörren har fått stöd från Europeiska Socialfonden och kommer under 2018 och 2019 sprida flera av sina verksamheter i Malmö.
Intresseanmälan till storfikan den 23 april har redan öppnat. Senast den 19 april kommer de som har anmält sig att få svar på om de får en plats.
Gå till toppen