Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Låt de folkvalda besluta om fängelset

En bred majoritet i fullmäktige är för ett nytt fängelse, skriver Jan-Göran Petersson.Bild: Karl Melander
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vi har kunnat både följa och uppmärksamma hur en liten opinion i vår kommun Svedala kritiserat tankarna på ett fängelse. Med all respekt inför olika uppfattningarna i sakfrågan, så förefaller verkligheten vara att samtliga politiska partier i kommunfullmäktige är positiva till en etablering. Kan verkligheten vara att oaktad politisk tillhörighet så har många av oss röstat på fel parti och person. Orosmomentet i frågan är att något parti får kalla fötter och plötsligt ändrar uppfattning med tanke på valåret.
Läs också Fängelseplaner utreds igen – redovisning i maj
Läs också SD kan svänga om fängelsebygge
Det har förekommit ett resonerande om en folkomröstning i frågan, vilket ter sig utmynna i ett misstroende mot våra folkvalda. Har medborgarna valt sina företrädare så låt dessa utifrån mandatet och sitt sunda förnuft fatta besluten i kommunfullmäktige under de fyra år som mandatperioden omfattar.
Läs också Staffanstorp fick BMW – Svedala valde fängelse
Engagemanget från kommunens sida initialt och i beredningsarbetet kan givetvis ifrågasättas, men nu är vi där.

Jan-Göran Petersson

Gå till toppen