Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
TFF

Ryggproblem kan stoppa TFF-veteranen igen

Marcus Podes ryggproblem stoppade honom i söndags och mycket tyder på att det inte blir någon start på fredagen heller.
– Det ser mycket tveksamt ut, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist inför mötet med Örebro.

Marcus Pode riskerar att missa även fredagens match.Bild: PETTER ARVIDSON
Mittfältaren Marcus Pode kunde inte delta i torsdagens matchförberedande träning utan vandrade bara besvärat runt i de kraftiga vindarna som ven runt Vångavallen.
– Hans ryggbekymmer består och jag kan idag inte veta om han är tillgänglig i morgon eller inte. Han är uttagen, men jag är mycket tveksam till om jag kan använda honom, sa Patrick Winqvist efter träningen.
Marcus Pode var den senaste säsongen mycket viktig för TFF när laget tog steget upp i allsvenskan. Han svarade för nio mål och fem assist och var en av lagets främsta poängspelare.
– På kort sikt ser jag inte det som ett stort bekymmer. Det finns andra som får kliva fram, men i längden vill jag ha honom tillgänglig. Han är en spelare som man vill ha på planen, konstaterade Patrick Winqvist, vars lag kommer med stärkt förtroende från söndagens match där man snuvade Djurgården på en poäng på Tele 2 arena.
– Det var vår ambition, även om vi inte hade räknat med det. Känslan är ändå att vi har fått för lite utdelning i våra två första matcher. I delar av matchen mot Göteborg var vi det bästa laget, men fick inte med oss någonting. Senast gjorde vi en heroisk insats och fick nöja om med en poäng.
Fredagens motståndare Örebro är ett lag som förväntas hamna i samma tabellregion som TFF och som troligtvis inte kommer bjuda på särskilt mycket. Hittills har ÖSK bara släppt in ett mål.
– Det kan vara ett av lagen som vi kan vara tvungna att ha bakom oss för att klara oss kvar. Därmed inte sagt att det är en lätt match, säger Patrick Winqvist, som nästan mönstrar samma trupp som senast.
Enda skillnaden är att Noah Christoffersson ersätter Freddie Brorsson.
Läs mer: Sydsvenskan tippar – så slutar allsvenskan
Läs mer: Allsvenske debutanten: ”Intresset var störst i Trelleborg”

TFF:s trupp

Trolig uppställning: Marko Johansson – Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Anton Tideman – Sebastian Olsson, Erik Andersson, Oscar Johansson –Deniz Hümmet, Óttar Magnus Karlsson, Zoran Jovanovic.
Ersättare: Dennis Petersson (mv), Robin Nilsson, Marcus Pode , Felix Hörberg, Victor Nilsson, Noah Christoffersson, Johan Brannefalk.
Gå till toppen