Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Efter mötet med polisen: kommunen skriver inte under medborgarlöftet

Vellinge kommun tecknar inget medborgarlöfte för 2018 med polisen. Det meddelar kommunalrådet Carina Wutzler (M) efter ett möte med lokalpolisområdeschefen. ”Det är en markering”, säger hon om beslutet.

Carina Wutzler (M) har inte fått de svar hon vill ha från polisen och har nu bestämt sig för att inte teckna något medborgarlöfte. ”Jag vill markera att man inte bara skriver under något, utan det ska också tillsättas resurser så att man klarar av sina åtagande”, säger hon.Bild: Hussein El-alawi
Igår berättade Sydsvenskan att endast två av åtta områdespoliser på Söderslätt är i tjänst. Under fredagen träffades Carina Wutzler och lokalpolisområdeschefen Paul Nilsson för att diskutera polisens arbete i Vellinge. Men mötet gav inga nya svar.
– Vi konstaterar att man inte jobbar brottsförebyggande på det sättet som man har sagt och som polisen faktiskt har ett uppdrag att göra, säger Carina Wutzler.
Därför har hon också beslutat att inte teckna något medborgarlöfte med polisen för 2018.
– Jag ser inte att det finns något skäl till att underteckna medborgarlöftet eftersom man inte har tagit fram det på det sätt som är tänkt. Det är tänkt att man ska göra det i dialog med medborgarna. Här är det kommunpolisen tillsammans med en kommunal tjänsteman som har tagit fram ett förslag.
– Det är en markering att vi inte tecknar något medborgarlöfte. Vi fortsätter naturligtvis att jobba tillsammans med polisen, men polisen måste också ta ansvar för det de ska göra, säger Carina Wutzler.
Hon överväger att vända sig till regionpolischefen i region Syd, Carina Persson, med sina frågor om hur polisbemanningen kommer att se ut framöver.
– Vi funderar på om vi ska gå samman några kommuner för att uppmärksamma detta och höra hur man ser på det här arbetet framöver. Vi måste se till att få en del av resurserna.
Gå till toppen