Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Fisk och sushi – här är Västra hamnens nya restauranger

Riannas by the sea har blivit Sea Side. Salad & Sushi öppnar snart. Dessutom öppnar snart Spill och Vespa Grande. Det händer en hel del nytt på krogfronten i Västra hamnen i Malmö.

Amed Filiz har nu öppnat Sea Side vid Scaniaplatsen.Bild: Jonas Gillberg
Dygnet Runt har tidigare berättat om Erik Anderssons nya restaurang Spill som ska göra luncher av matsvinn på Isbergs gata vid Dockan. Och att Vespa tagit över grannrestaurangen Salt & Brygga för att skapa restaurangerna Vespa Fast och Vespa Grande. Dessutom har vi skrivit om nya restaurangen Stora Varvsgatan 6 i Media Evolution-huset.
Lägger man dessutom till de hyfsat nya restaurangerna Sakura sushi, Steveus Café och Dominos på Västra Varvsgatan samt ställena kring Masttorget så ser man att restaurangutbudet i Västra hamnen har förändrats en hel del det senaste året.
Snart öppnar ännu en restaurang vid Masttorget. Restaurangerna Curry Republik, Torget, Salads & Smoothies, Subway och Mast Square får nu sällskap av Salad & Sushi som öppnar nu i april. Salad & Sushi finns idag vid Svågertorp och Värnhem och detta blir deras tredje restaurang där de serverar sushi och sallader.
Salad & Sushi öppnar i april.Bild: Jonas Gillberg
De senaste åren har Riannas by the Sea funnits i lokalerna vid växthusbubblan vid Scaniaplatsen. Där låg tidigare restaurangen Aroma. Men i höstas stängde Riannas by the Sea och vid årsskiftet tog Amed Filiz över verksamheten. Under början av året hade han stängt för renovering, men nu är nya Sea Side igång.
– Vi öppnade 1 mars, men skyltarna kom först i veckan så det är först nu som det syns att restaurangen heter Sea Side, säger ägaren Amed Filiz.
Amed Filiz bor i Hässleholm och har tidigare drivit pizzeria och restaurang där, men det här är första gången han satsar på en ”lite lyxigare restaurang”.
– Min svåger jobbade här förra sommaren och på så sätt fick jag höra av de förra ägarna ville sälja. Nu tänker vi satsa på litet mer kvalitet. Lite mer fisk och havsmat. Men det blir också en bredare meny än tidigare, säger Amed Filiz.
Sea Side-lokalen är idag uppdelad i två. Den större delen tar 70 sittande och den mindre med utsikt mot havet har 30. Men framför allt har de en stor uteservering mot havet med 80 sittplatser.
– I sommar ska vi ha mer aktiviteter där med en bar och cocktailbartender, säger Amed Filiz.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen