Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Moderaterna reagerar på Miljöpartiets krav om E22

I ett pressmeddelande går Moderaterna till attack mot Miljöpartiets förslag att riva upp utbyggnaden av E22 till förmån för höghastighetståg.
– Man måste hedra det som finns i en redan beslutad plan, säger Carl Johan Sonesson (M), andre vice ordförande i regionstyrelsen till Sydsvenskan.

E22 genom Lund planeras att byggas ut om två år, med nya körfält i båda riktningarna och en ny trafikplats vid Ideon.
Sydsvenskan kunde idag berätta att Miljöpartiet driver kravet att stoppa utbyggnaden och istället satsa pengarna på höghastighetsbana.
Läs också Regeringssamtal om att skrota utbyggnaden av E22 i Lund
Moderaterna i Skåne reagerar nu starkt mot Miljöpartiets förslag. I ett pressmeddelande kritiserar de regeringen för att åsidosätta skånska behov.
– Det är en attack mot Skåne, säger Pontus Lindberg (M), andre vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden i pressmeddelandet.
Partikollegan Carl Johan Sonesson (M) är inte lika hård i sin kritik, men blev även han överraskad av Miljöpartiets förslag.
– Så många har gått och hoppats på att det inte är länge kvar innan E22 får sin utbyggnad, säger han till Sydsvenskan.
Carl Johan Sonesson (M)Bild: Sandra Henningsson
Det Moderaterna främst reagerar på är att beslutet om att bygga ut E22 redan är fattat. Debatten är redan avklarad, menar Carl Johan Sonesson.
– Det kom som en överraskning för mig. Jag tycker att man måste hedra det som finns i en redan beslutad plan. Att bygga ut E22 har vi varit överens om allihop. Det är det vi blir oroliga av, säger han.
Utbyggnaden av E22 ska enligt rådande beslut vara klar 2021. Enligt Carl Johan Sonesson hade det varit rimligare att ta upp diskussionen om utbyggnad av E6 mellan Vellinge och Helsingborg. Där är ännu inga beslut fattade.
– Det hade varit en annan sak om de hade ställt sig emot de tre filerna mellan Vellinge och Helsingborg på E6. Det hade varit mer hederligt att säga att de ville ta pengar därifrån, säger han.
Gå till toppen