Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt försök att bygga nytt vid Kulturen

Domstolen stoppade planerna på ett nytt bostadshus på Stora Algatan, eftersom det skulle täcka grannhusets fönster. På kort tid har planen gjorts om – och nu får fönstren tre meters utsikt.

På den nya skissen har det nya husets östra del fått en låg del som inte täcker för grannhusets fönster. Grannfastigheten är huset vid bilen på skissen över nybyggnaden på Stora Algatan.Bild: Fojab arkitekter
Sydsvenskan rapporterade strax efter nyår att mark- och miljödomstolen upphävt den nya detaljplanen för ett bostadshus på en nuvarande parkeringsplats vid Kulturen. Planen hade överklagats av flera parter av olika anledningar, men det som fällde avgörandet i domstolen var att tre gavelfönster på grannfastigheten skulle täckas för av det nya bostadshuset.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen