Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Trelleborg blåsta på poängen – tappade ledning

En tveksam straffsituation och en kraftig vind snuvade Trelleborgs FF på poängen i hemmamatchen på Vångavallen. "Det var inte någon situation som ska vara straff", sa Alexander Blomqvist efter förlusten 1–2
Örebros Johan Mårtensson och Trelleborgs Denis Hadzikadunic i en duell.Bild: PETTER ARVIDSON
När det såg ut som att den allsvenska nykomlingen var på väg mot säsongens första vinst blåste den bort i den kraftiga vinden som mätte uppemot 17 meter per sekund i byarna.
– Det känns väldigt tungt just nu. Vi var det bättre laget långa stunder och deras mål kom efter en situation som inte är straff och en frispark från 35, 40 meter, konstaterade en missnöjd Alexander Blomqvist som var inblandad i matchens mest omdiskuterade situation.
I slutminuten av första halvlek föll Örebros Johan Mårtensson lätt i en duell med TFF-mittbacken strax innanför straffområdet.
– Jag har sett situationen flera gånger efter matchen också och jag kan inte se att det är straff. Det finns kontakt, men skulle det ske mitt ute på planen så kan jag sätta mitt liv på att det inte skulle vara frispark. Det ska mycket till för att domaren ska blåsa straff i den situationen när det bara är 20 sekunder kvar av halvleken, tyckte han.
Nahir Besara satte straffen iskallt bakom Marko Johansson och TFF:s ledning från den tolfte minuten var kvitterad.
TFF hade hjälp av medvinden i den första halvleken – framför allt på fasta situationer som till exempel hörnan som gav ledningsmålet. Vinden tog tag i Zoran Jovanovics hörna som fick en oberäknelig bollbana som ställde Oscar Jansson i ÖSK-målet. Bollen träffade i ribban och på returen var Deniz Hümmet först på den och kunde ge hemmalaget ledningen efter 12 minuter.
Andra halvleken blev spel i motvind för TFF som dock lyckades bäst med att hålla spelet upp i den kraftiga vinden och det ojämna vårgräset. Dock var det få tillfällen som det resulterade i skarpa chanser.
– Planen gynnade definitivt inte oss och jag tror inte att det gynnade Örebro heller. Vädret kan man inte göra mycket åt, men planen var i horribelt skick, sa Alexander Blomqvist.
Istället kom avgörandet i den 60:e minuten när Nahir Besara testade skott en bra bit utanför straffområdet.
– Den touchar någon i muren och ger en konstig studs i gräset för Marko [Johansson]. Ett snöpligt mål, tyckte Alexandre Blomqvist.
Trelleborg mobiliserade på slutet för en kvittering men nådde aldrig riktigt fram i motvinden.
– Sett till matcherna i inledningen av allsvenskan tycker jag inte vi fått ut i poäng det som vi förtjänat. Nu får vi fortsätta göra jobbet och tro på oss själva. Både denna och Göteborgsmatchen hade vi kunnat vinna, menade Alexander Blomqvists vars lag fortfarande är utan seger i allsvenskan.
Närmast väntar Sundsvall och Kalmar.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2018: TFF-Örebro
Gå till toppen